Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Spor yazarı hayatını kaybetti!

/ Kaynak: DHA
Spor yazarı hayatını kaybetti!

SPOR Haberleri  / DHA

İZMİR Gazeteciler Cemiyeti üyesi, 62 yaşındaki Süleyman Alasya yaşamını yitirdi.

Alasya uzun yıllar Hürriyet Gazetesi İzmir Bürosu'nda spor muhabiri olarak çalışmıştı. nbsp;Kahramanlar semtinde bulunan evinin önünde bugün sabah saatlerinde fenalaşan Süleyman Alasya'ya ilk müdahale Kahramanlar Sağlık Ocağı'nda yapıldıktan sonra Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Evli ve iki çocuk babası Alasya, burada yapılan müdahalelere rağmen yaşama döndürülemedi. İzmir spor basınının duayen isimlerinden olan, kalp krizi nedeniyle vefat ettiği sanılan Süleyman Alasya'nın ani ölümü ailesi ve İzmir basınını yasa boğdu. Alasya'nın İstanbul'da yaşayan dizi ve sinema oyuncusu kızı Evrim Alasya'nın da o sırada evde olduğu, babasını kurtarmak için çırpınıp, sağlık ocağına götürdüğü öğrenildi. nbsp;İzmir'de doğan Süleyman Alasya, mesleğe 1983 yılında Hürriyet Gazetesi spor servisinde başladı. 2001 yılına kadar Hürriyet Gazetesi İzmir bürosunda spor muhabiri ve köşe yazarı olarak görev yapan Alasya, Yeni Asır, Haber Ekspres ve Yenigün gazetelerinde görev aldı. SKY TV ve Kanal 35'te futbol programları yaptı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve Türkiye Spor Yazarları Derneği üyesi olan Alasya, son olarak 9 Eylül Gazetesi'nde spor köşe yazarlığı yapıyordu. Alasya, Kanal 35 televizyonunda da 'Futbol Yorum' programını hazırlayıp, sunuyordu. nbsp;
nbsp;SERTEL'DEN BAŞSAĞLIĞI
İzmir spor basınının önemli isimlerinden Süleyman Alasya'nın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımlayan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel, "İzmir basını için çok acı bir gün. İzmir ve Türk basınına önemli hizmetler vermiş Süleyman Alasya'yı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Gerek gazeteciliğiyle gerekse kişiliğiyle İzmir basınında sevilen, sayılan bir isimdi. Son olarak Cemiyetimizin yayın organı 9 Eylül Gazetesi'nde köşe yazarı olarak görev görüyordu. Üyemiz Süleyman Alasya'ya Allah'tan rahmet, geride kalan ailesi, yakınları ve Türk basın camiasına başsağlığı dilerim" diye konuştu. nbsp; nbsp;Alasya'nın cenazesi yarın öğlen, Alsancak Hocazade Camii'nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.
SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...