Öcalan'ın gözü bu ilde!

/ Kaynak: DHA
Öcalan'ın gözü bu ilde!

GÜNDEM Haberleri  / DHA

1 Haziran'da yenilenecek seçimlerinde BDP adayı Sırrı Sakık'a destek vermek için kente gelen Ahmet Türk 'Sayın Öcalan'ın gözü Ağrı'da' dedi.

AĞRI'da 1 Haziran'da yenilenecek belediye başkanlığı seçimlerindeBDP adayı Sırrı Sakık'a destek vermek için kente gelen Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, ''Bugün dünyanın gözü Ağrı'da. Sayın Öcalan'ın gözü Ağrı'da. Biz Ağrı'da Kürt halk önderini mahcup etmeyeceğiz. Buna söz veriyoruz'' dedi. nbsp;Dün saat 17.30'da uçakla Ağrı'ya HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk geldi. Hani Baba Caddesi Dörtyol kavşağında bulunan BDP seçim bürosu önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişiye seslenen ve Ahmet Türk, ülkede barış ve demokrasinin kalıcı olması için büyük çaba gösterdiklerini belirtti. Her zaman barış, eşitlik Kürt halkının özgürlüğünü savunduklarını ileri süren Ahmet Türk, demokratik anlayışlarını her yerde egemen kılmaya çalıştıklarını kaydederek sunları söyledi: nbsp;"Asla ve asla devletin zulmüne ve baskısına müsaade etmeyeceğiz. Bizim mücadelemiz bir belediye başkanlığı kazanma ya da kaybetme değildir. Bizim mücadelemiz dört parça Kürdistan'da halkımızın özgürlük mücadelesidir. Dört parçada halkımızın geleceğini inşa edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu nedenle biz diyoruz ki artık yepyeni bir dönemdir. Kürtleri, haklarını, hukuklarını tanıyacaksınız. Eğer tanımazsanız özgürlük ve demokrasiyi de getiremezsiniz. Birlikte ortak bir gelecek için birlikte yaşamayı esas aldık. Bugün dünyanın gözü Ağrı'da. Sayın Öcalan'ın gözü Ağrı'da. Biz Ağrı'da Kürt halk önderini mahcup etmeyeceğiz. Buna söz veriyoruz. Ağrı'yı halkımıza, mücadelemize hediye edeceğiz."
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...