Zayıflama ilacı kullananlara kötü haber

Zayıflama ilacı kullananlara kötü haber

SAĞLIK Haberleri

Merkezi Fransa'nın Lyon kentinde bulunan Interpol tarafından 111 ülkede yürütülen operasyonlarda, 9.4 milyon sahte ilaç ele geçirildi.

Operasyonlar sonucu, sahte ilaç dağıtımında rol oynayan 10 binin üzerinde internet sitesi kapatıldı. Interpol tarafından yapılan açıklamada, ele geçirilen sahte ilaçlar arasında ölümcül sonuçlar doğurabilecek ilaçların da bulunduğu bildirildi. Açıklamada, "PangeaVII" kod adıyla 13 ve 20 Mayıs'ta eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda, sahte ilaç üretimi ve dağıtımı şüphesiyle başlatılan bin 235 soruşturmayla ilgili 237 kişinin tutuklandığı belirtildi. Ele geçirilen sahte ilaçların piyasa değerinin 36 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Operasyonlarda, kanser hastalıklarının tedavisinde kullanılanlardan zayıflatıcı olduğu iddia edilen ilaçlara kadar çeşitli sahte ürünler ele geçirildi. Türkiye'de de daha önce internetten sipariş ettiği zayıflama ilaçlarını kullanan birçok kişi sağlık sorunu yaşamış, hatta hayatını kaybetmişti. nbsp;


HÜRRİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...