Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

O madenin ihale belgeleri ortaya çıktı

/ Kaynak: AA
O madenin ihale belgeleri ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Soma'daki facianın yaşandığı maden ocağında kömür üretim işi için yapılan ihalenin belgeleri gazetecilere dağıtıldı.

Soma'daki facianın yaşandığı maden ocağında kömür üretim işi için yapılan ihalenin belgeleri gazetecilere dağıtıldı.

Söz konusu işin ihalesiz yapıldığı iddiaları üzerine AK Parti Genel Merkezi'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerince gazetecilere verilen belgelerde, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Eli Müessese Müdürlüğü Eynez yeraltı sahalarında kömür üretimi hizmet alımı işinin açık ihale usulu ile ihale edileceğine yönelik yapılan duyuru ve ihaleye katılan firmalar ile ihalenin sonucuna ilişkin bilgiler yer aldı.

Belgelere göre, ihale 28 Haziran 2006 tarihinde yapıldı ve söz konusu işin, teklifi veren iki firma arasından Park Teknik Elektrik Madencilik Turizm San. Tic. AŞ'ye verilmesi uygun görüldü.

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti, CHP, MHP ve HDP gruplarının, Soma'daki maden faciasına ilişkin araştırma önergeleri üzerinde yapılan görüşmelerde söz alan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, maden ocaklarının, ihale yapılmadan, doğrudan işletmelere verildiğini savunmuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da facianın meydana geldiği madende ihaleyle hizmet alım sözleşmesi imzalandığını belirterek, bu iddiayı yalanlamıştı.

Yıldız, "Sosyal medyada bir CHP'li milletvekilinin başlattığı ve son derece yanlış yönlendirdiği bir konu var. Bunun ihalesiz yapıldığına dair. Dün TBMM'de grubu bulunan/bulunmayan bütün partilere ikişer nüsha, hem ihale ilanlarını, hem ihale tutanaklarını, bununla ilgili yönetim kurulu kararlarını, komisyon kararlarının her birisini verdim. O milletvekilinin kalkıp 'Ben bilerek yalan söyledim. Bundan dolayı da yalnızca AK Partilileri değil, aynı zamanda halkımı da yanılttım' diyerek açıklama yapmasını bekliyorum. Basın mensubu arkadaşlarıma da bu evrakları dağıtacağım" ifadelerini kullanmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...