Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Okmeydanı olayları için 2 soruşturma

/ Kaynak: AA
Okmeydanı olayları için 2 soruşturma

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 kişinin öldüğü, 8'i polis 9 kişinin yaralandığı olaylara ilişkin 2 ayrı soruşturma yürütüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Okmeydanı'nda 2 kişinin öldüğü, 8'i polis 9 kişinin yaralandığı olaylara ilişkin 2 ayrı soruşturma yürütüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Okmeydanı'ndaki olaylara ilişkin ilk soruşturmayı dün başlattı. Başsavcılık bünyesindeki Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi'nde görevli Cumhuriyet savcılarından Hasan Yılmaz'ın, kafasına mermi isabet etmesi sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Uğur Kurt'un ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüteceği öğrenildi.

Aynı birimde çalışan ve bugün görevlendirilen Cumhuriyet savcısının da bir vatandaşın ölümü ve bazı polislerin yaralanmasıyla sonuçlanan polis aracına molotofkokteyli atılması olayını araştıracağı kaydedildi.

Bu arada, Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz'ın, Uğur Kurt kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği için olay yerine dün gitmediği, Bakırköy Cumhuriyet savcısı ile otopsi işleminin yapıldığı Adli Tıp Kurumu'nda bulunduğu belirtildi. Otopsi işleminin saat 03.00'te yapıldığı öğrenildi.

Yılmaz'ın dün her 2 saatte bir olay yerinden bilgi aldığı, güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından da bugün Okmeydanı'na giderek, inceleme yaptığı aktarıldı.

Polisin 14 silahını adli tıp inceleyecek

Uğur Kurt'un vurulmasının ardından cemevi yakınlarında bulunan bir mermi çekirdeği, mühürlü bir zarfla incelenmesi ve rapor yazılması için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Adli Tıp Kurumu'nda o bölgede görev yapan polislere ait 14 silah üzerinde inceleme yapılacağı kaydedildi.

Kurt'un ölümüne neden olan mermi çekirdeğinin, polise ait olup olmama ihtimali de araştırılacak. Çekirdeğin polislere ait olmaması durumunda emniyetteki arşiv kayıtlarının inceleneceği ve karşılaştırma yapılacağı belirtildi.

Olaylara ilişkin faillerin tespit edilmesi çalışmalarının devam ettiği ve olay yerindeki kamera kayıtlarının da incelendiği aktarılırken, savcılıkça olayın şimdilik elde edilen delillere göre "terör eylemi" olarak değerlendirildiği öğrenildi.

Basın savcısının açıklaması

Bu arada basına bilgi veren İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Ateş Hasan Sözen, soruşturmanın olayın ardından hemen başlatıldığını, Adli Tıp Kurumu'nun otopsi için saat 01.30'da hazır edildiğini, saat 03.00'de savcı nezaretinde otopsi yapıldığını ve mermi çekirdeğinin çıkarılıp incelemeye alındığını anlattı.

Savcının güvenlik tedbiri alınamadığı için dün olay yerine gitmediğini ve gecikmenin bu nedenle yaşandığını belirten Sözen, olaylar devam ettiği için kurşunun geliş istikametiyle ilgili yeterli inceleme yapılmadığını, bu nedenle savcının bir kez daha olay yerine gideceğini söyledi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...