Tayland başbakanı gözaltına alındı

/ Kaynak: AA
Tayland başbakanı gözaltına alındı

DÜNYA Haberleri  / AA

Yerel gazeteler, eski Başbakan Yinglak'ın ordu ile hükümet kanadı arasında yapılan görüşmelerde gözaltına alındığını yazdı.

Eski Tayland Başbakanı Yinglak Şinavatra'nın, Tayland ordusu ile hükümet yetkilileri arasında yapılan bir toplantı sırasında gözaltına alındığı bildirildi.

Tayland basınında yer alan haberlerde, ordu tarafından gözaltına alınan Yinglak'ın en az 3 gün süreyle bir askeri tesiste tutulacağı bildirilmişti.

Tayland'da çıkan Naew Na gazetesinin haberindeyse ordu komutanı Orgeneral Prayuth Çan-oça'nın, askeri bir üsse çağırdığı bakanlar ve hükümete mensup 120 politikacı arasında bulunan Yinglak'ın, toplantı sırasında gözaltına alındığı belirtildi.

Gazetenin adını açıklamadığı üst düzey bir askeri yetkiliye dayanarak verdiği haberde, toplantının yapıldığı askeri üste 5-6 saat tutulan Yinglak'ın daha sonra başka bir askeri tesise götürüldüğü kaydedildi.

Toplantıda hazır bulunan hükümet kanadı mensuplarına ülke dışına çıkma yasağı getirildiği bildirilen haberde ayrıca, Prayuth'un, ülkedeki kilit konumdaki yetkililerle yaptığı görüşmede, seçimden önce siyasi reformların yapılmasının nbsp; zorunlu olduğunu ilettiği belirtildi.

Ülkesinde aylar süren protesto gösterilerinin hedefi olan Yinglak, 7 Mayıs'ta Anayasa Mahkemesi tarafından yetkisini kötüye kullanmaktan suçlu bulunarak başbakanlık görevinden alınmıştı.

Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu da Yinglak'ın görevini ihmal ettiğine ve Senato'da yargılanmasına karar vermişti.

Öte yandan ordunun yönetime el koyduğunu duyurmasının ardından Taylan'daki ilk büyük çaplı darbe karşıtı gösteri, başkent Bangkok'un en büyük ticari bölgesinde yer alan Siam tren istasyonunda düzenlendi.

Gösterinin yapıldığı yerin yakınında nöbet tutan, otomatik silahlı 15 kadar askerden oluşan bir grup, nbsp; 5 göstericiyi gözaltına aldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...