Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Elektrik faturanız kabarık geldiyse dikkat!

Elektrik faturanız kabarık geldiyse dikkat!

Ekonomi Haberleri

Şikayetvar'ın haberine göre: Elektrik aboneleri, kullanımda herhangi bir değişiklik olmamasına rağmen faturalarındaki artıştan şikayet ediyor.

Birçok abone, bulundukları bölgedeki diğer komşularına göre de daha yüksek faturalarla karşılaştığını fark etmeleri üzerine sayaçlarda arıza olabileceği konusuna dikkat çekiyor. Elektrik dağıtım şirketlerinin de sayaç kontrolleri için ileri tarihlere randevu vermesine tepki gösteren kullanıcılar, faturalara fahiş ücretler ödemek istemediklerini aktardılar.

Elektrik sayacınızın bozuk olması ve fazla fatura gelmesi hainde nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini biliyor musunuz? Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nin 20.maddesi uyarınca; sayacın, müşterinin kusuru dışında herhangi bir nedenle doğru tüketim kaydetmediğinin tespit edilmesi halinde sayacın eksik veya fazla tüketim kaydettiği miktarın elektrik sayaçları tamir ve ayar istasyonlarında teknik olarak tespit edilmesi durumunda söz konusu tespiti ile birlikte geçmiş dönem tüketimleri dikkate alınarak; hesaplama yapılır fark tahakkuk ettirilir.

Faturasındaki sebepsiz artışa anlam veremeyen kullanıcıların şikayetleri şöyle: "Bulunduğum apartmanda 8 daire var ve en yüksek faturaların geliyor. Diğer komşulara az, hatta hiç gelmeyenlerin oluşu şüphelerimi yoğunlaştırdı. En son 386 TL'lik fatura çıldırttı, yetkili elektrikçi sayacın bozuk olduğunu söyledi, bütün şalterler kapalı olduğu halde sözde akıllı sayaç hızla saymaya devam ediyor. Dilekçemizi yazdık ancak gelecek faturada da aynı sıkıntı yaşayacağım. Elektrik dağıtım firmasının yetkilisi incelemeye alınacağını bir aylık bir süreçte gelip yapacaklarını rahatça söyleyip geri gönderdi, şimdi soruyorum benim suçum ne dünyanın faturasını ödüyorum ve bir ay daha geçecek, daha da önemlisi kaybolan milli servet ne olacak?"

BENİM ÖDEDİĞİM O KADAR FATURA NE OLACAK

"Yaklaşık 2 yıldır elektrik faturam devamlı yüksek gelmekteydi. Binada en yüksek benim elektrik faturam geliyordu. Herhalde biz de yakıyoruz diyordum. Ancak geçen ay şehir dışına çıkmama rağmen yine yüksek bir fatura ödedim.

Bir elektrik ustası çağırıp sayaca ve tesisata baktırdım. Yapılan araştırma sonucunda sayacın bütün çıkışlarını kapatmamıza rağmen sayacın hala attığını gördüm. 20.03.2014 günü arıza başvurusu yaptım.

Bugün hala gelen giden yok. Alo 186 aradığımda ise bir aydan önce gelmezler dedi. Bu ne saçma bir düzen anlamadım. Benim ödediğim o kadar fatura ne olacak?"

SEBEPSİZ YERE AŞIRI YÜKSEK FATURA GÖNDERDİ

"İlk faturam kullanım bedeli düşük olduğu için herhangi bir ücret gelmedi. 2. faturam gelmedi, daha sonra 429.30 TL fatura geldi.
Ortalama kullanım bedelim 30 - 40 TL iken bu kadar yüksek gelmesine bir anlam veremedim.

İrtibata geçtiğim kişi sayaç bozuk olduğundan değişim yapıldığını söyledi. Değişim ile ilgili herhangi bir bilgi verilmedi. Sayaç bozukluğu ile ilgili bir bilgi verilmedi."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...