ABD Tayland'a yardımı kesti

/ Kaynak: AA
ABD Tayland'a yardımı kesti

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD, darbenin ardından Tayland'a yönelik 3,5 milyon dolarlık yardımı durdurdu.

ABD, Tayland'da ordunun yönetime el koymasının ardından bu ülkeye yönelik 3,5 milyon dolarlık askeri yardımı askıya aldı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, günlük basın brifinginde, Tayland'da ordunun yönetime el koymasına ilişkin soruları da yanıtladı.

Tayland'da yaşananları "darbe" olarak tanımlayan Marf, gelişmelerin ardından bu ülkeyle ilişkilerini gözden geçirdiklerini vurguladı. Harf, ABD'nin Tayland ile ikili ekonomik ve uluslararası güvenlik yardımları çerçevesinde 2013 mali yılı bütçesinden bu ülkeye 10,5 milyon dolar destek verildiğini, küresel ve bölgesel bazı programlar sayesinde de bazı fonlamalar yapıldığını hatırlattı.

Ancak darbenin ardından bu konularda bazı kısıtlamaları devreye soktuklarını bildiren Harf, "Halihazırda Yabancı Askeri Finansman ve Uluslararası Askeri Eğitim ve Kursu fonlamasından gelen yaklaşık 3,5 milyon doları şimdiden askıya aldık. Erteleyebileceğimiz diğer yardımları belirlemek için tüm programları gözden geçiriyoruz. Bu süreç şu anda devam ediyor" ifadesini kullandı.

Harf, durdurulan yardımların silah satışı ve askeri personelin eğitilmesi noktalarında kullanılmakta olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de dün yaptığı açıklamada, Tayland ordusunun anayasayı askıya alma ve yönetime el koyma kararından hayal kırıklığı duyduğunu bildirmişti. Tayland'da ordunun yönetime el koymasını darbe olarak niteleyen Kerry, "Bu askeri darbenin hiçbir haklılaştırması olamaz" demişti.

Kerry, sivil yönetimin bir an önce tekrar kurulması, demokrasiye dönülmesi, basın özgürlüğü gibi insan hakları ve temel özgürlüklere saygı gösterilmesi çağrısında bulunmuştu

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...