Google, termostata bile reklam alıyor!

Google, termostata bile reklam alıyor!

TEKNOLOJİ Haberleri

Google'ın açıkladığı yeni reklam politikası, google ürünlerini kullananları yine kızdıracak!

Google, ABD'de devletin ticaret otoritelerine verdiği raporda, reklam politikası hakkındaki yorumlarla büyük ilgi topladı.

Google'ın, sahip olduğu tüm servis ve ürünleri, reklam alınabilir bir mecraya çevirmeye niyetli olduğu anlaşılan açıklamalarına göre, yakın tarihte 3.2 milyar dolara satın aldığı ev otomasyon servisi veren Nest ürünlerinde bile reklam kullanacağı ortaya çıktı.

Google'ın dijital gözlüğü Google Glass ve akıllı termostat Nest ürünlerine bile reklam alacak olması aynı zamanda bu ürünleri kullanan tüm kullanıcıların özel verilerinin, reklam verenlere de ulaşabilecek olması anlamına geliyor ve bu durum büyük tepki çekiyor.

Google'ın raporuna göre şirket, ABD dışında toplam 30 milyar dolarlık satın almalara da hazırlanıyor. Google, verdiği örnekte yakında reklamların dünyamıza nasıl gireceğini de gösteriyor. Akıllı buzdolaplarına, kendi kendine çalışan akıllı otomobillere, akıllı gözlüklere kadar reklam alacak olan şirket, böylece yaşamın her anına reklam sokmayı başarmış olacak. Dünya çapındaki kullanıcılarının bu reklamları giderek daha fazla oranda izleyeceklerini hesaplayan şirket böylece dünya çapında bir reklam pazarlama şirketine dönüşmüş olacak. Tüm bunların gerçekleşmesi için tahmini zaman ise sadece birkaç yıl... Hayatınızın her anına Google reklamlarının girmesine hazır mısınız?

Chip

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...