Esad yine katliam yaptı: 34 kişi öldü

/ Kaynak: AA
Esad yine katliam yaptı: 34 kişi öldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Rejime bağlı güçlerin muhaliflere yönelik operasyonlarında 34 kişi öldü

Suriye'de Beşşar Esad'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 34 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının denetiminde olan bölgelere kara ve havadan düzenlediği operasyonlarda Halep'te 13, İdlib'te 7, başkent Şam'ın banliyölerinde 6, Humus ve Hama'da 3'er, Deyru'z Zor ve Dera'da birer olmak üzere 34 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden yapılan açıklamada, silahlı muhaliflerin Halep'te merkezi cezaevi çevresinde düzenlediği saldırılarda onlarca rejim askerini etkisiz hale getirdiği ve bazı askeri araçları imha ettiği ileri sürüldü.

Orduya ait helikopterin Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgelere "varil bombasıyla" saldırdığı belirtilen açıklamada, başkent Şam'ın Dareya, Muleyha, Cobar, Duma ve Kabun bölgelerinin rejim güçlerinin yoğun saldırılarına maruz kaldığı aktarıldı.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı muhalifi etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...