BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > NATO’ya İskender Kebabı

NATO’ya İskender Kebabı

İskender kebabı, İtalya’da Napoli şehrinde bulunan NATO’nun Afsouth Karargahı’nda, aralarında üst düzey komutanların da bulunduğu davetlilere ikram edildi. Afsouth Karargah Komutanı Amiral Gregory Johnson’ın da katıldığı ‘International Bazaar’ adı verilen etkinlik, NATO’nun Güney Bölge Müttefik Komutanlığı Karargahı’nda 18-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilirken, davetliler yemeklerde sunulan İskender Kebabı’na hayran kaldılar.



BURSA (İHA) - İskender kebabı, İtalya’da Napoli şehrinde bulunan NATO’nun Afsouth Karargahı’nda, aralarında üst düzey komutanların da bulunduğu davetlilere ikram edildi. Afsouth Karargah Komutanı Amiral Gregory Johnson’ın da katıldığı ‘International Bazaar’ adı verilen etkinlik, NATO’nun Güney Bölge Müttefik Komutanlığı Karargahı’nda 18-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilirken, davetliler yemeklerde sunulan İskender Kebabı’na hayran kaldılar. NATO’ya bağlı ülkelerin kültürel zenginliklerini ve mutfaklarını tanıtmak gayesiyle bu etkinliğin yapıldığını belirten İskender Kebabı’nın bulucusu İskender İskenderoğlu’nun 3. kuşaktan torunu Yavuz İskenderoğlu, böylesine büyük bir etkinlikte Türkiye’yi temsil ettikleri için mutluluk duyduğunu söyledi. Yavuz İskenderoğlu, 280 kilo dondurulmuş et ve diğer malzemelerin Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan Napoli’ye götürüldüğünü ifade ederek, 4 bin davetlinin katıldığı etkinlikte İskender Kebabın gündeme damgasını vurduğunu dile getirdi. İskenderoğlu, “Yemek sonrasında umulmadık bir ilgiyle karşılaştım. Komutanlar, İskender Kebabın nasıl yapıldığının tarifini istedi. Ben ise ‘Siz nasıl savaş taktiğinizi söylemiyorsanız, bu da bizim meslek sırrımız. Bir daha istediklerinde yine getirebileceğimizi’ söyledim. Yetkililer, NATO’nun diğer etkinliklerinde de İskender Kebabı’nı mönülerine koyacaklarını belirtmesi, beni çok duygulandırdı” şeklinde konuştu. > Eyüp Turan
Kapat
KAPAT