Obezliğe karşı ev yemeği

Obezliğe karşı ev yemeği

SAĞLIK Haberleri

Fastfood tarzı beslenme ve hareketsizlik yüzünden göbeklenmeye başladık. Uzmanlar sağlıklı bir nesil için ninelerimizin yaptığı yemekleri tavsiye ediyor.

Dünyada ve ülkemizde obezite sayısı her geçen gün artıyor. Hatta bu illet artık küçük yaşlarda bile kendini göstermeye başladı. Obezitenin bir ilacının olmadığını belirten Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Dr. Selda Ayça Altıncık, çocuklarda bunun önüne geçilebilmesi için ev tipi beslenme ve hareketli bir hayatın önemli olduğunu söylüyor. Obeziteyi düzensiz hayat tarzına bağlayan Altıncık, "Özellikle hazır gıdalara ve market gıdaları dediğimiz rafineri gıdalara kolay erişim, fastfood beslenme alışkanlıklarının artması kilo yapıyor. Aynı zamanda hareketsizlik, çocukların okuldan eve, evden okula servislerle taşınması, yürüyüşlerin azalması da buna eklenebilir" diyor. Tek çıkar yolun tedbirden geçtiğine vurgu yapan Altıncık, ebeveynlere şu tavsiyelerde bulunuyor: "Çocukları ev tipi beslenmeye yönlendirmeli, fastfood ve işlenmiş gıdalardan uzak tutmalı. Onlara daha çok sebzeli ve eti bol yemekler yedirilmeli. Unlu gıdaların ve şekerin daha az girdiği bir diyet programı uygulanmalı. Diğer yandan haftada en az 3-4 gün spor programı olan bir hayat tarzı kazandırılmalı."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...