Madenci yakınlarına ilk maaş haziranda

Madenci yakınlarına ilk maaş haziranda

GÜNDEM Haberleri

Başbakanlık, madenci yakınlarının ilk aylıklarını 17-26 Haziran arasında mektupla bildirilecek PTT şubelerinden alacağını duyurdu.

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü, şehit madencilerin yakınlarının sosyal hakları için yürütülen tartışmalar üzerine "bilgi notu" hazırladı. Buna göre Soma'da şehit düşen 301 madencinin yakınlarına "ölüm geliri" ve "ölüm aylığı" ödemeleri haziran ayında başlayacak. Hak sahiplerinin aylıklarıyla ilgili bilgiler 17-26 Haziran arasında mektupla bildirilecek. Madenci yakınları toplamda 1650 ile 1800 TL aralığında olacak tutarları, kendilerine bildirilen PTT şubelerinden alabilecek. Yardım kampanyasından gelecek destek ise Başbakanlık AFAD tarafından madenci yakınlarına ayrıca ulaştırılacak. Madencilerin vazife şehidi sayılmaları halinde ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yakınlarına şehit ailelerinin yararlandığı imkânlar bildirilecek. TOKİ'den sıfır faizli konut, ücretsiz ulaşıma, elektrik ve su indirimi, çocukların devlet bursuyla okutulması sözkonusu imkanlar arasında yer alıyor...
Oğuzhan ŞAHİN / TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...