6 madenci ölüm listesine 'sehven' girmiş!

6 madenci ölüm listesine 'sehven' girmiş!

GÜNDEM Haberleri

Bilirkişi ön raporunda ölenlerin sayısı 307 olarak verildi. Savcılık açıklama yaptı: Yanlışlıkla yazılmış. Gerçek sayı 301.

Soma'daki maden faciasına ilişkin hazırlanan bilirkişi ön raporunda 301 olan ölü sayısı "307" diye yazıldı. Hata, spekülasyona sebep oldu. Bunun üzerine Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bir açıklama yapıldı. Açıklamada "Vefat eden madenci sayısı 301'dir. 307 rakamının tutanak düzenlenirken maddi yazılım hatası sonucu yazıldığı anlaşılmıştır" denildi. Türk-iş Genel Başkanı Ergün Atalay da madenle ilgili bilgi verirken "301 tespiti doğru. En son ocaktan çıkan bizim oradaki kurtarma ekipleri, 3 kere ocağı bir daha taradılar. Diyorlar ki 'Suriyeli var.' Hiç kusura bakmayın, orada çalışanların hepsi Suriyeli. Nasıl Suriyeli arıyoruz ki biz. Herkes Suriyeli olmuş. Orada çalışanların hepsi Suriyeli" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...