Ali Babacan: 'Artık ihracatta efendilik dönemi başlamalı'

Ali Babacan: 'Artık ihracatta efendilik dönemi başlamalı'

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye için artık ihracatta, üretimde "kölelik döneminin" bitmesi, "efendilik döneminin" başlaması gerektiğini böyledi.

Türkiye Ülke Ekonomik Raporu'nun tanıtım toplantısında konuşan Babacan, son 12 yılda ihracattaki artışın çok kayda değer olduğunu vurguladı. Babacan şunları söyledi: "İhracatımızın bundan sonra niteliği de çok önemli olacak. Ar-Ge, inovasyon, markalaşma… Türkiye için artık ihracatta, üretimde kölelik dönemi bitmeli, efendilik dönemi başlamalı. Kölelik dönemi dediğimiz, başkasının reçetesiyle başkasının ürününü çok ciddi bir rekabet ortamında üretip, ihraç etmeye çalışmak. Yani fason üretim, başkasının malını sizin üretiyor olmanız. Efendilik nedir? Kendi markanızı, kendi ürününüzü, kendi teknolojinizi, kendi katma değerinizi yansıttığınız ürünleri üretiyor olmak. İşte bu dönüşü sağladığımız anda Türkiye'nin ihracatının niteliği de ürettiği katma değeri de artacaktır."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...