Üçüncü havalimanının temeli ne zaman atılıyor?

Üçüncü havalimanının temeli ne zaman atılıyor?

GÜNDEM Haberleri

Dünyanın korkulu rüyası haline gelen Türkiye'nin dev projesinde ilk kazma bir ay içinde vurulacak.

Türkiye'yi havacılık sektöründe bir üst lige taşıyacak olan 3. havalimanı için yer temini anlaşması yapıldı. Yasaya göre ihaleyi alan firma olan İGA?Havalimanı A.Ş'nin bir ay içinde temel atması gerekiyor. Havalimanı inşaatı 3 etapta yapılacak. Dünyanın en büyük havalimanı olma özelliğini taşıyacak olan üçüncü havalimanında inşaat başlıyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve İGA Havalimanı İşletme AŞ arasında yapılan anlaşma ile yer temini sağlandı. Dünyanın korkulu rüyası haline gelen ve Türkiye'yi havacılık sektöründe bir üst lige taşıyacak olan üçüncü havalimanında temel atılıyor. Günlerdir tartışılan 'üçüncü havalimanı ne zaman başlayacak' sorusuna son noktayı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koydu. Geçtiğimiz günlerde DHMİ ile İGA Havalimanı İşletme arasında yapılan anlaşma ile yer temini de sağlandı. Yasalara göre yer temini sağlandıktan sonra ihaleyi alan firmanın en geç bir ay içinde temel atması gerekiyor.
Uçuşlar 42 ay sonra
Toplamda 26 milyar 142 milyon Euro'luk rekor rakama mal olacak olan havalimanı yıllık 150 milyon yolcu kapasiteli birbirinden bağımsız altı pistli olacak ve inşaatı üç etaptan oluşacak. Birinci etabın en geç 42 ay sonra hizmete girmesi bekleniyor. Bu etapta iki adet bağımsız paralel pist, bir adet cross pist, üç adet paralel taksirut, yüksek hız ve bağlantı taksirutları, apron, terminal binası, hava trafik, haberleşme ve meteoroloji sistemleri, diğer hizmet binaları ve sistemler yapılacak. İkinci etapta Akpınar yerleşimi tarafına bir adet bağımsız pist, bir adet paralel taksirut ve üçüncü etap inşaatlarda da Tayakadın-Yeniköy tarafına bir adet bağımsız pist, bir adet paralel taksirut, mevcut yerleşkenin güneyine bir adet cross pist, bir adet paralel taksirut yapılacak.
STAR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...