BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Meclis

Seçim sonuçlarını görmek için tıklayın.
Anasayfa > Haber > Vücut direncine Harika formüller

Vücut direncine Harika formüller

Havaların bir sıcak, bir soğuk olduğu; insanı bir üşütüp, bir terlettiği şu günlerde hastalıklardan uzak kalmanın en kolay yolu, vücudun direncini artıracak bir beslenme programı uygulamaktır. Şifalı bitkilerle hazırlanmış özel formüllerle de bu direnci üst düzeye çıkarabiliriz. Bu sebeple bugün sizlere hastalıklara karşı vücut direncini artıracak değişik formüller vermek istiyoruz.



Bağışıklık sistemini güçlendirmek için Malzemeler: Bir tatlı kaşığı toz karanfil, bir çorba kaşığı zerdeçal, bir çorba kaşığı zencefil, bir çorba kaşığı havlican, bir tatlı kaşığı tarçın, bir çorba kaşığı çörekotu, bir çorba kaşığı ısırgan tohumu ve bir kavanoz süzme bal. Hazırlanışı: Kolayca hazırlayabilmeniz için ölçülerini kaşıkla verdiğimiz malzemelerin hepsini bir kiloluk süzme balın içine dökerek tercihen bir tahta kaşıkla iyice karıştırın. Serin bir yerde muhafaza edeceğiniz bu karışımdan sabah ve akşam (Ramazan boyunca sahurda ve iftarda) bir çorba kaşığı alın. Etkisi: Birkaç gün kullandıktan sonra vücudunuzun bağışıklık sistemi ve karaciğeriniz güçlenecektir. Bu formulü bir veya iki haftalık kürler halinde muhtelif aralıklarla tekrarlayabilirsiniz. Vücudun direncini artırmak için Malzemeler: 80 gr. saf arı sütü, 20 gr. zencefil, 20 gr. ginseng, 100 gr. polen, 1 kg. bal. Hazırlanışı: (Bu karışım 12 yaş üzerinde olanlara ve hiçbir rahatsızlığı olmayanlara tavsiye ediliyor.) Önce poleni öğütün. Daha sonra tüm malzemeleri tahta kaşıkla karıştırarak balın içine dökün ve karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı cam kavanoza koyup alüminyum folyoyla sarın ve buzdolabında saklayın. Sabah ve akşam yemeklerden bir saat önce bir tatlı kaşığı alın. (Ramazan boyunca sahurda ve iftarda yemeğe başlamadan önce alıp bir süre bekledikten sonra yemeğe başlanmalı). Etkisi:Bu harika formül, vücudunuzun hastalıklara karşı direncini artıracak, kolay hastalanmanıza engel olacaktır. Her derde deva şifalı kür Malzemeler: 50 gr. ıhlamur, 20 gr. adaçayı, 20 gr. hatmi, 20 gr. zerdaçal, 50 gr. zencefil, 20 gr. havlican, 50 gr. karanfil, 20 gr. tarçın, 20 gr. gül kurusu, 40 gr. melissa, 20 gr. ısırgan otu, 20 gr. 50 gr. portakal çayı, 100 gr. kuşburnu çayı, 100 gr. papatya Hazırlanışı: Bütün malzemeleri karıştırarak iyice harmanlayın. Bunu bir bez ya da naylon torbada saklayabilirsiniz. Hergün, hazırladığınız karışımdan bir avuç alarak bir litre suyun içine atın ve 10 dakika kadar kaynatın. Süzdükten sonra hergün 5 su bardağı içebilirsiniz. Tatlandırmak için içerken bir miktar şeker de kullanılabilir. Etkisi: Grip, nezle, soğuk algınlığı, faranjit ve bronşit gibi hastalıkların tedavisinde son derece etkili bir formül. Sürekli kullanıldığında ise vücudu hastalıklara karşı koruyor. Soğuk algınlığına karşı basit reçeteler Üşütmekten meydana gelen rahatsızlığı gidermek için de aşağıdaki reçeteleri kullanabilirsiniz. H1 su bardağı limonsuyuna; 1 tatlı kaşığı sofra tuzu konup, ısıtıldıktan sonra ayakların alt yüzüne sürülür. Hasta, terledikçe çamaşırları değiştirilir. H1 tatlı kaşığı toz şeker ile 1 çay kaşığı toz karabiber karıştırılır. 1 bardak suda eritildikten sonra içilir. Ancak bu formülü kullanacakların midelerinin sağlam olması gerekiyor. H4 bardak suya; 1 tutam mercanköşk konur. Kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 kere, birer kahve fincanı, sıcak sıcak içilir. H1 kesme şekerin üzerine 5 damla kekikyağı konup, yenir. H1 su bardağı ılık suya; 1 tatlı kaşığı meyanbalı konur. Eritildikten sonra içilir. Bu çaylar ilaç gibi Bitkisel çaylar hepimizin bildiği gibi hazımsızlık, stres, depresyon, uykusuzluk, yüksek tansiyon gibi bir çok rahatsızlığın giderilmesinde son derece yararlıdır. Aşağıda vereceğimiz bitkisel çaylar da; hem bugünlerde hem de kış aylarında sağlığımızın en iyi dostları olacaktır. Nane: Yemeklerden sonra içeceğiniz bir fincan nane çayı, sindirim yolundaki adalelerinizi gevşetiyor. Bu çayın yatıştırıcı, serinletici, antiseptik ve spazm giderici gibi özellikleri de var. Başlıca bileşeni olan mentol, midedeki parazit ve virüsleri yok etmeye yarıyor. Kuşburnu: Bu çay vücuda dirilik sağlıyor. Bazı uzmanlara göre; 100 gram kuşburnu bir sandık portakalla eşdeğerdir. Tanen, meyve asitleri ve C vitamini açısından son derece zengin içeriğiyle soğuk algınlığına karşı destekleyici tedavide kullanılıyor. Az da olsa A ve B vitaminleri içeriyor. Ihlamur: İçeriğindeki müsilaj sayesinde göğüs yumuşatıcı olarak kullanılıyor. Üst solunum yolu enfeksiyonlarında, özellikle öksürük ve soğuk algınlığında tedaviyi destekleyici olarak kullanılıyor. Ayrıca iştah açıyor, sindirimi düzenliyor, kanı temizliyor ve iltihapları gideriyor. Mide ve bağırsak gazlarını gidermekte de etkili. Hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor. Yeşil çay: Çok miktarda C vitamini içerir. Baş ağrısı, vücut ağrıları, hazımsızlık ve depresyona karşı destekleyici tedavi olarak kullanılıyor. Bağışıklık sisteminizi güçlendiriyor. Toksinleri uzaklaştırıcı ve enerji verici özelliğe sahiptir. İçerdiği polifenollerin kanser riskini azalttığı da belirtiliyor. Kan basıncını azaltıcı özelliğiyle hipertansiyonda etki sağlıyor. Papatya: İltihaplanmayı önlüyor, spazmı gideriyor ve yaraların iyileşmesini hızlandırıyor. Özellikle uyku bozukluklarında, sindirim sistemi rahatsızlıklarında, mide kramplarında kullanılıyor. Baş ağrısı ve huzursuzluğu yatıştırıyor.
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT