Nuri Bilge Ceylan'a Cannes'da ödül!

Nuri Bilge Ceylan'a Cannes'da ödül!

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Cannes, Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın, 67. Cannes Film Festivali'nde "Altın Palmiye'' için yarışan ''Kış Uykusu''nu ''en başarılı film'' olarak seçti.

FIBRESCI'nin farklı ülkelerden dokuz sinema eleştirmeninden oluşan jürisi, ''Altın Palmiye'' için yarışan adaylar arasında Ceylan'ın ''Kış Uykusu'' filmini oy birliğiyle ''en başarı film olarak belirledi. Jüri, festivalde ''Belirli Bir Bakış'' (Un Certain Ragard) bölümünde yarışan filmler arasında yönetmen Lisandro Alonso'nun filmi "Janjua"ya en iyi film ödülünü verirken, ''Yönetmenin 15 Günü ile Eleştirmenler Haftası''nda (Quinzaine des Réalisateurs) ise yönetmen Thomas Cailey'nin ''Les Combattans'' filmine ödül verdi
Nuri Bilge Ceylan, Cannes'da düzenlenen törende, Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu'nan kendisine ''en iyi film'' ödülünü vermesinden dolayı teşekkür etti. Ceylan, bu ödülün kendisi için önemli bir destek olduğunu ifade etti ve kendisi gibi sanatsal film yapan yönetmenlerin, sinema eleştirmenlerinden ödül almasının önemli olduğunu vurguladı. 67. Cannes Film Festivali, yarın düzenlenecek ödül töreni ile sona eriyor. Ceylan'ın ''Kış Uykusu'' isimli filmi, ''Altın Palmiye''iin şansı olan filmler arasında gösteriliyor. Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Melisa Sözen ve Nejat İşler gibi oyuncuların rol aldığı film, 16 Mayıs'ta festival sarayında gösteriminden seyircilerin büyük beğenisini kazanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...