CHP'de Yılmaz Büyükerşen korkusu!

CHP'de Yılmaz Büyükerşen korkusu!

Politika Haberleri

CHP, Yılmaz Büyükerşen'i Cumhurbaşkanlığı'na aday göstermesi halinde, Eskişehir'i AK Parti'ye kaptırma korkusu yaşıyor.

CHP'de Cumhurbaşkanlığı adaylığı için parti içi eğilim yoklamalarından birinci sırada çıkan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in aday olup seçilememesi durumunda belediye başkanlığına dönememe olasılığı tartışma çıkarttı. Parti kurmaylarının, Büyükerşen'in adaylığı konusunda Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) görüş istenmesine sıcak baktığı belirtildi.

Kurmaylar kaygılı
nbsp;
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında geçen haftalarda yapılan il başkanları toplantısı ve sonrasında yapılan kapalı grup toplantısında en güçlü cumhurbaşkanı adayı olarak çıkan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin deneyimli başkanı Yılmaz Büyükerşen'in ismi partide yeni bir tartışma yaşanmasına neden oldu.
nbsp;
nbsp;Parti kurmaylarınca CHP MYK'ya da yapılan sunumda Büyükerşen'in seçilememesi durumunda yeniden belediye başkanlığına dönememe ihtimalinin yaşattığı kaygı dile getirildi. Alınan bilgilere göre yapılan sunumda Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'na göre belediye başkanlarının istifa zorunluluğunun bulunduğu ancak, kazanamaması durumunda diğer bürokratlara tanınan geri dönüş hakkının bu isimlere tanınmadığı tespitinde bulunuldu.
nbsp;
Bu nedenle parti içinde CHP'nin ikinci turda MHP ve HDP gibi partilerin desteğini kazanabilecek bir profil olarak sıyrılan Büyükerşen'in adaylığını YSK'ya danışma eğilimi doğdu. CHP, YSK'ya danışma kararı alırsa Büyükerşen'in adaylığını buradan gelecek yanıta göre belirleyecek.

nbsp;46 üyeli Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Ak Parti'nin 29, CHP'nin 16, MHP'nin ise 1 üyesi bulunuyor. Büyükerşen'in cumhurbaşkanı adayı olması için istifa etmesi durumunda, yeni belediye başkanı Büyükşehir Belediye Meclisi'nce seçileceğinden, bir Ak Parti'linin belediye başkanlığına getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. (MİLLİYET)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...