Depremin ardından 10 artçı daha

Depremin ardından 10 artçı daha

GÜNDEM Haberleri

AFAD, 12.25'teki sarsıntıdan altı dakika sonra en büyüğü 5.5' olmak üzere 10 artçı depremin daha gerçekleştiğini bildirdi.

Amerikan Jeolojik Araştırma Kurumu (USGS) Türkiye'de de hissedilen depremin büyüklüğünün 6.4 olduğunu duyurdu. AFAD, 12.25'teki sarsıntıdan altı dakika sonra da 5.5'lük bir depremin gerçekleştiğini bildirdi.

nbsp;USGS, Yunanistan açıklarındaki depremin merkez üssünün Dedeağaç'ın 77 km güneybatısı olduğunu bildirdi. USGS, depremin 10 km derinlikte gerçekleştiğini belirtti.

Amerikan kurumunun ilk geçtiği bilgilerde, depremin büyüklüğü 7.2 olarak duyurulmuştu.

Atina Jeodinamik Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 6.5, derinliğini de beş kilometre olarak duyurdu. Saat 12.25'te gerçekleşen şiddetli depremin merkez üssünün Ege Denizi'ndeki Limni ile Semadirek adaları arası olduğu belirtildi.

Limni ile Semadirek adalarından henüz hiçbir hasar bildirilmedi.

Sismolog Kostas Papazahos depremin "Anadolu deprem kuşağı"nda olduğunu söyledi. Papazahos bu kuşakta 7.5 büyüklüğüne kadar depremler meydana gelebildiğini de sözlerine ekledi.

5.3'LÜK ARTÇI
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 12.25'teki sarsıntının ardından 12.31'de Saros Körfezi'nde 5.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...