Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yaşayanlar anlattı: Kayalar sallandı

Yaşayanlar anlattı: Kayalar sallandı

YAŞAM Haberleri

Deprem Bolu'dan Edirne'ye, İstanbul'dan İzmir'e, Çanakkale'den Eskişehir'e kadar geniş bir alanda hissedildi.

NTV'nin haberine göre, Çanakkale merkezde 41, Gelibolu'da 30, Gökçeada'da 15 yaralı olduğu bildirildi. Deprem birçok yerde paniğe neden olurken, binalardan atlayanlar ve bu nedenle yaralananlar oldu. Şarköy'de binadan atlarken yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırıldı. Deprem ilk belirlemelere göre başta Gökçeada olmak üzere Edirne ve Çanakkale'nin bazı yerleşim merkezlerinde binalarda hasara neden oldu. Gökçeada'da bazı çürük binaların çatılarında çökme oldu, 3 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.


##tgvideo##

ÇANAKKALE'DE YIKILAN BİNA YOK, 30 KİŞİ YARALANDI

Çanakkale merkezde bazı binalarda çatlaklar oluştu. Depremin paniğiyle kendilerini dışarıya atanlardan yaralananlar olduğu, hastaneye kaldırıldıkları bildirildi. Çanakkale merkezde ilk belirlemeye göre yıkılan bina yok. Vatandaşların bilgi olmak için telefonlara sarılması nedeniyle özellikle GSM hatlarına ulaşılamadı. Çanakkale ilçelerinde de binalardan atlayıp yaralananlar olduğu öğrenildi, 30'a yakın kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi. nbsp;Çanakkale'nin Gelibolu, Lapkesi ilçelerinde de bazı eski binalarda çatlak olduğu, panikle kaçarken yaralananlar bulunduğu bildirildi



GÖKÇEADA'DA DEPREMİ YAŞAYAN VATANDAŞ ANLATTI: KAYALAR SALLANDI
Vatandaşlar deprem anını böyle anlattı: nbsp;Deniz kenarındaydım. Kayalar sallanmaya başladı, korkuyla kaçışmaya başladık.
Kayalar altımızdan kaymaya başladı. 20 - 25 saniye sürdü. Kayaların altından inanılmaz bir uğultu gelmeye başladı. Şehir merkezine geldim. Binalarda ve insanlarda gözle görülür bir şey görmedim. Ama herkes sokaklarda büyük panik var. nbsp;Binalarda bir sıkıntı görünmüyor. Kaleköy, Bademliyi net gördüm hiçbir şey yok.


TABAKLAR BARDAKLAR KIRILDI
Gökçeada'da deprem anını yaşayan başka bir vatandaş büyük panik yaşadıklarını ve o sırada evdeki kitaplığın devrildiğini, tabak ve bardakların kırıldığını belirtti.


4 .KATTAN ATLADI
Ege Denizi'nde saat 12.25'te meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Balıkesir'de pek çok vatandaş, ev ve iş yerlerini terk etti. Balıkesir'de de hissedilen deprem nedeniyle halk, sokaklara döküldü. Kentte bazı iş yerlerinin camları kırıldı. Ayrıca cep telefonlarıyla iletişim, kesintiye uğradı. Edremit ilçesinde bir vatandaş, panikleyerek yaşadığı binanın 4'üncü katından atlaması sonucu yaralandı. Kimliği henüz belirlenemeyen kişinin, 112 Acil Servis ekiplerince Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...