Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uzmanlardan deprem açıklaması!

Uzmanlardan deprem açıklaması!

GÜNDEM Haberleri

Ege'de yaşanan depremin ardından deprem uzmanları, 6,5'lik sarsıntıyı değerlendirdi. İşte önemli açıklamalar

NTV'ye bağlanan deprem uzmanı Okan Tüysüz; "Saroz'dan giden fay Yunanistan'a doğru uzanıyor. Bizim korktuğumuz kuzey fayı üzerinde oldu deprem. İstanbul, Tekirdağ klonu üzerinde değil. Saros Körfez'ine giren Kuzey Anadolu kırığını Gökçeada'nın kuzey batısında oldu. Deprem 5 ve 7 km derinlikte olması nedeniyle özellikle Marmara'da Ege Bölgesi'nin her yerinde Borum'a kadar güçlü olarak hissedildi. Depremin sığda olması güçlü hissettirdi. Deprem yaklaşık kuzeydoğu güneydoğu batısında deniz için bir kırık yaşattı. Kırığın boyu 50-60 km uzunluğunda. Bunun arkasından büyük bir deprem beklentim yok ama artçı depremler 5,5'luk olabilir. 15 gün içinde olacaktır. Yazlıklara gidecekler ürkebilir. Deprem yapması söz konusu değildir. Deprem belirtisi 3 yıldır veriyordu, deprenmciklerle kendi kendini gösteriyordu. Özerllikke Girit'te 5,5'luk depremleri gördük ama bunları Türk sularına doğru geleceğini 15 gün önce belirtmiştim. Şimdi bize yaklaştık. Kesin büyüklüğünü bilmiyorum.
nbsp;
BÜYÜK HASAR YAPMAZ
Habertürk'te konuşan deprem uzmanı Şerif Barış ise şunları söyledi: Bu büyük bir deprem. En yakın yerleşim yeri Gökçeada... 87 km Çanakkale'ye mesafesi var. Türkiye'ye büyük hasar yapmaz. Ancak çok çürük yapılar ve çok büyük panik olursa can kaybı yaşanır. Vatandaşların sakin olması gerekiyor. Herhangi bir deprem beklentisine girmesinler. Bu bizden bağımsız Yunanistan'da olan bir deprem. Bu bir şans. Bu kadar uzak olan deprem sönecek ve hasarını azaltacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...