Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan'a Köln'de coşkulu karşılama - İZLE

/ Kaynak: AA
Başbakan'a Köln'de coşkulu karşılama - İZLE

GÜNDEM Haberleri  / AA

Almanya'nın farklı eyaletlerinde yaşayan binlerce Türk, Başbakan Erdoğan'ı karşılamak üzere Köln'e geldi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UEDT) 10. yıl kutlamasına katılmak üzere Almanya'ya davet edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Köln'e geldi. Köln Havalimanı'nın askeri bölümüne gelen Başbakan Erdoğan'ı burada, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin ve Düsseldorf Başkonsolosu Alaattin Temür karşıladı. nbsp;Başbakan Erdoğan, Köln'e gelişi sonrası kentte bulunan Hayat Otel'e geçti. Burada bir grup sivil toplum örgütünü kabul edecek olan Başbakan Erdoğan, daha sonra kutlamaların yapılacağı Köln Lanxess Arena Spor Salonu'na geçecek.

18 bin gurbetçinin katılacağı etkinlikte konuşma yapacak olan Başbakan Erdoğan'ın gelişi öncesi 8 bin civarında polis bölgede güvenlik önlemleri aldı. Erdoğan'ın daha önce aynı spor salonunda düzenlediği mitinge 20 bini içeride 20 bini dışarıda olmak üzere 40 bin kişi katılmıştı.
##tgvideo##
Etkinliğinin yapılacağı Lanxess Arena Spor Salonu önünde toplanan kalabalık ise Başbakan Erdoğan'ı bekliyor.

Vatandaşlar Başbakan Erdoğan lehinde sloganlar atarken, bazılarının ellerindeki "Dik Dur Eğilme Ümmet Seninle, Türkiye Seninle, Sen Osmanlı'sın" yazılı dövizler dikkat çekti.

nbsp;Başbakan'a Köln'de coşkulu karşılama - İZLE

Ay yıldızlı bayraklarla gelen vatandaşlardan bazıları, Filistin ve Azerbaycan bayrakları da taşıyor. Salon önünde yoğun kalabalık oluşturan vatandaşlar, Türkiye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için sevgi gösterisinde bulunuyor. nbsp;

"Recep Tayyip Erdoğan", "Dik Dur Eğilme Gurbetçiler Seninle" sloganları atanlardan bazılarının ellerindeki "Dik Dur Eğilme Ümmet Seninle, Türkiye Seninle, Sen Osmanlısın" yazılı dövizler de dikkat çekti.

Yalnızca bileti olanların alınacağı salona girebilmek için bekleyişlerini sürdüren vatandaşlar, yoğun kalabalık oluşturuyor. Güvenlik kontrollerinin tamamlanmasının ardından salona giriş yapılmasına izin verilecek.

nbsp;Başbakan'a Köln'de coşkulu karşılama - İZLE
nbsp;Başbakan'a Köln'de coşkulu karşılama - İZLE

nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...