Uğur Kurt son yolculuğuna uğurlandı - İZLE

/ Kaynak: İHA
Uğur Kurt son yolculuğuna uğurlandı - İZLE

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Okmeydanı'ndaki olaylarda başından vurularak hayatını kaybeden Uğur Kurt, Sivas Hafik'e bağlı Üzeyir köyünde son yolcuğuna ağıtlar eşliğinde uğurlandı.

22 Mayıs günü İstanbul, Okmeydanı'nda cenaze için geldiği cemevinde başından vurularak hayatını kaybeden 30 yaşındaki Uğur Kurt'un cenazesi Okmeydanı'nda düzenlenen cenaze töreninin ardından kara yolu ile Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Üzeyir köyüne getirildi. İstanbul'dan 6 otobüs ile getirilen cenazenin köye girmesinin ardından yakınları gözyaşları dökerek ağıtlar yaktı. Fenerbahçe formasına sarılı, "Adalet istiyoruz" yazısının bulunduğu tabut omuzlara alınarak köyde bulunan cemevi bahçesine getirildi. Tabutun bahçeye getirilmesi sırasında baba Kemal Kurt, Anne Gülnaz Kurt tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Cemevi bahçesinde kılınan cenaze namazının ve helallik alınmasının ardından Kurt'un tabutu omuzlara alınarak köy mezarlığına getirildi. Kurt'un cenazesi, dedesinin ve babaannesinin yanına kazılan mezara konularak ağıtlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

3 YILLIK EŞİ NARİN KURT BAYGINLIK GEÇİRDİ

Cenazenin defnedilmesinin ardından acıya daha fazla dayanamayan Uğur Kurt'un eşi Narin Kurt, mezarlıkta baygınlık geçirdi. Acılı eşe 112 sağlık ekipleri müdahale etti. Bir süre sonra kendine gelen acılı eşi ağabeyi kucağına alarak ambulansa götürdü.

SİVAS DEMOKRASİ PLATFORMU ÜYELERİNE TEPKİ

Merkezden otobüslerle cenazeye katılmak üzere Üzeyir köyüne gelen Sivas Demokrasi Platformu üyelerinin cenaze sonrası slogan atmasına kızan anne Gülnaz Kurt, ''Oğlum sizin yüzünüzden'' öldü diyerek gruba tepki gösterdi. Slogan atan grubun bir süre cemevine doğru yürümesine sinirlenen yakınları, ''Gelmeyin istemiyoruz, gidin buradan'' diye bağırarak grubun slogan atmasına tepki gösterdi. Bu sırada grubun üstüne yürümek isteyen acılı kız kardeşi ise yakınları güçlükle sakinleştirdi.

BABA KEMAL KURT: "OĞLUMUN KATİLLERİ BULUNSUN"

Basın mensuplarına açıklama yapan baba Kemal Kurt, kelimenin bittiği yerde olduklarını ifade ederek, "Allah geride kalanlara sabır versin. Yavrumun mekanı cennet olsun. Suçlular bulunsun. Adalet varsa bu memlekette, kanun varsa oğlumun katillerini bulsunlar. Ne adalet var ne kanun var. Hiçbir şey yok ama varsa bulmaları lazım" dedi.
##tgvideo##

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...