Avrupa'nın kalbinden Avrupa'ya mesaj: Hiç kimse bizi azarlayamaz

Avrupa'nın kalbinden Avrupa'ya mesaj: Hiç kimse bizi azarlayamaz

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan 'Benim üzerimden ülkeme operasyon çekmek isteyenler karşılarında bu asil milleti bulacak'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UEDT) 10. yıl kutlaması çerçevesinde Köln'de gurbetçilerle buluştu. Lanxess Arena'daki büyük buluşmada önce Soma'daki maden faciasında şehit olan madenciler için Kur'an-ı kerim okundu, dua edildi. Daha sonra kürsüye gelen Erdoğan'ı on binlerce gurbetçi tezahüratlarla ayakta alkışladı. Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:
"10 Ağustos'ta ilk defa halkın oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilecek. Bu seçimde ilk defa Türkiye dışındaki vatandaşlar bulundukları ülkelerde oy kullanacak. Bu hakkı gecikmeyle de olsa temin ettik. Sandığa gidip demokratik hakkınızı kullanın. Benim ülkemin halkının verdiği kararı bir yerlerin onaylamasına ihtiyacımız yok, sadece milletimizin onayıdır asıl olan. Referansımız her zaman demokrasi olacak, hukuk olacak, barış olacak. Türkiye'ye tepeden bakmayı alışkanlık haline getirmiş olanlar var. Türkiye'ye parmak sallamayı, Türkiye'yi kendince terbiye etmeyi kendisine hak görenler var. İçerdekilere söylediğimizin aynısını, dışardaki bu kibir abidelerine de söylüyorum: Türkiye, artık eski Türkiye değil. Köprünün altından çok sular geçti. Yeni Türkiye'yi artık herkes kabullenmek zorundadır. Büyük ekonomisiyle, aktif dış politikasıyla, 21'inci yüzyılı şekillenmesinde teri olan Türkiye'yi artık herkes görmek ve hazmetmek zorundadır. Hiç kimse, hiçbir ülke, hiçbir uluslararası çevre, parmağını sallayarak, kibirle bize istikamet çizemez. Hiç kimse Türkiye'yi azarlayamaz. Benim şahsım üzerinden Türkiye'ye operasyon çekmeye çalışanlar, bilsinler ki milletin kararlı duruşunu, şu dik duruşunu, asil duruşunu karşılarında bulacaklardır. Biz, iktidara manşetlerle gelmedik. İçeride ya da dışarıda atılan manşetler de bilinsin ki bize istikamet çizemeyecek, Türkiye'ye rota belirleyemeyecektir."
BUNLARI DA GÖR BATI
Erdoğan Türkiye'yi eleştiren Batı'yı çifte standart uygulamakla suçladı ve gazetemizin daha önce manşetten verdiği Mısır'daki idam kararlarını hatırlatarak, "Mısır'da hamile kadınlar doğum yaptıktan sonra asılacak, buna neden sessiz kalıyorsun ey Batı?" diye sordu. Gezi ve Okmeydanı olaylarındaki provokasyonlara da dikkat çeken Erdoğan, "Türkiye ne zaman ekonomik olarak güçlense, aynı oyunları sahneye koyuyorlar" diye konuştu. Erdoğan ve beraberindekiler, gece saatlerinde Türkiye'ye döndü.
NURİ ELİBOL KÖLN


"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ BU MU?"
Kirli manşete sert tepki
Der Spiegel, Soma'daki maden faciası sonrası bir haberinde Başbakan Erdoğan için "Cehenneme git Erdoğan" başlığını kullanmış ve tepki görmüştü. Erdoğan Der Spiegel'in o başlığını hatırlatarak şunları söyledi: "Burada bir kısım medya ve bazı örgütler ne yazık ki Soma faciasını kendileri için ranta dönüştürmek için Türkiye Başbakanı'na farklı şekillerde hakaretler ediyorlar. Bir tane kendini bilmez derginin attığı manşet manidardı. Şahsımı cehenneme gönderiyordu. Nasıl biliyorsa cehennemin yolunu?" Türkiye'de basın özgürlüğü olmadığına yönelik eleştirilere tepki gösteren Erdoğan, "Almanya 'Cehenneme git Erdoğan' tarzı manşetleri yılda bir görür. Türkiye'de onlarca bu şekilde manşet atılıyor. Kim çıkıp 'medyaya baskı yapılıyor' diyebilir?" diye sordu.
nbsp;Avrupa'nın kalbinden Avrupa'ya mesaj: Hiç kimse bizi azarlayamaz
IRKÇILIĞIN PANZEHİRİ TÜRKİYE OLACAK
AB'ye tam üyelik hedefinden vazgeçmeyeceklerini, Türkiyesiz bir Avrupa'nın eksik olacağını belirten Erdoğan, "Avrupa içinde yükselen ırkçılığın, nefretin, ayrımcılığın panzehiri Türkiye olacaktır. Türkiye Avrupa'nın bir parçasıdır. Avrupalı siyasetçiler artık bunu görmelidir" dedi.
nbsp;Avrupa'nın kalbinden Avrupa'ya mesaj: Hiç kimse bizi azarlayamaz
"GURBETÇİLER SENİNLE GURUR DUYUYOR"
Köln'deki Lanxess Arena Spor Salonu dün tarihi günlerinden birini yaşadı. Gurbetçiler Ay Yıldızlı bayraklarla salonu hınca hınç doldururken bir o kadarı da Başbakan Erdoğan'ı dışarıda dinledi. On binlerce kişi sık sık "Gurbetçiler seninle gurur duyuyor" sloganları attı. nbsp;
nbsp;Avrupa'nın kalbinden Avrupa'ya mesaj: Hiç kimse bizi azarlayamaz
BİR GRUP PROTESTO ETTİ
Başbakan Erdoğan'ın ziyareti dün Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nun düzenlediği mitingle protesto edildi. Alman polisi grupların çatışmaması için yoğun güvenlik tedbiri aldı. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...