Başbakanlık Müşaviri Yerkel görevinden alındı

Başbakanlık Müşaviri Yerkel görevinden alındı

GÜNDEM Haberleri

Bir eylemciyi tekmeleyen, ardında 7 günlük 'iş göremez' raporu alan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in görevine son verildi.

Başbakan Erdoğan'ın Soma ziyareti sırasında çıkan olaylarda bir eylemciyi tekmeleyen, ardında 7 günlük "iş göremez" raporu alan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in görevine son verildi. Olayın üzerinden geçen 10 günün ardından Yerkel'in, üç yıldır sürdürdüğü Başbakan Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevinden 21 Mayıs'ta alındığı duyuruldu. Yerkel'in başka bir göreve kaydırılacağı belirtilirken, nbsp;görevi kimin devralacağı ise henüz netleşmedi.
Özel harekat polislerinin yere yatırdığı kişiyi tekmelerken çekilen fotoğrafların yayılmasının ardından kamuoyunda tepkiler artmış, müşavir Yerkel olayı kabul edip "üzgün" olduğunu belirtmişti. Ardından da tekmelenen kişinin Soma faciasında yedi yakınını kaybeden bir maden işçisi olduğu ortaya çıkmıştı. Yerkel'in aldığı 7 günlük raporu "tirajikomik" olarak niteleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç "Gereğini yapacaktır" ifadesini kullanmıştı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...