40 saniyelik korku! Ege Denizi'nde 6.5 büyüklüğünde deprem

40 saniyelik korku! Ege Denizi'nde 6.5 büyüklüğünde deprem

GÜNDEM Haberleri

Gökçeada depremi, 17 Ağustos Marmara depremini hatırlattı. Panik ve korku yüzünden 1'i ağır olmak üzere toplam 267 kişi yaralandı.

Gökçeada'nın batısında Ege Denizi'nde dün saat 12.25'te 6.5 büyüklüğünde 40 saniye süren deprem meydana geldi. Depremde can kaybı yaşanmaması yüreklere su serpti. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depreme en yakın yerleşimlerin Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine bağlı Uğurlu, Şirinköy, Dereköy, Tepeköy ve Zeytinli olduğunu açıkladı. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, depremin büyüklüğünü önce 6.4 sonra 6.9 olarak duyurdu. Deprem sonrası büyüklükleri 3 ile 5.3 arasında değişen 70'ten fazla artçı şok yaşandı. Deniz tabanının 11.7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Çanakkale, Balıkesir, İstanbul, Bursa, Kütahya, Yalova, Edirne, İzmir, Tekirdağ ve Balıkesir ile Yunanistan'ın başkenti Atina ve Batı Trakya'da da hissedildi. Deprem birçok yerleşim alanında paniğe sebep olurken, insanlar sokaklara döküldü. Bazı vatandaşlar fenalık geçirdi. Sokaklar insanlarla dolarken, herkes cep telefonlarıyla yakınlarına ulaşmaya çalıştı. Ancak yoğunluk sebebiyle telefonlar bir süre kilitlendi. Depremin uzun sürmesi sebebiyle panik atak geçiren ve binalardan atlayanlar oldu. 1'i ağır olmak üzere toplam 267 kişi yaralandı. Şarköy'de binadan atlarken yaralanan 5; Tekirdağ'da 10, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde de 4 kişi hastaneye kaldırıldı. Yine Keşan'da bir inşaatın altında depreme yakalanan kadın, başına tuğla düşmesi sonucu yaralandı. Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir kişi 4'üncü kattan olmak üzere toplam 4 kişi balkondan atlayıp yaralandı. Bir kadın da korkarak kalp krizi geçirdi. Yunanistan'da da 4 kişinin yaralandığı bildirildi. Bu arada, Çanakkale'nin Yenice İlçesi Devlet Hastanesi'nde de çatlaklar oluştu. Binanın tehlike oluşturması yüzünden hastalar tahliye edildi. Türk Kızılayı, Gökçeada ilçesine yardım TIR'ı gönderdi. nbsp;
nbsp;40 saniyelik korku! Ege Denizi'nde 6.5 büyüklüğünde deprem
HASAR METRUK EVLERDE nbsp;
Gökçeada ilçesinde özellikle bazı metruk binalarda hasarlar oluştu. Deprem sırasında dersanede olan ve korku ile kendilerini dışarı atan öğrenciler, nbsp;
sinir krizi geçirdi


KANDİLLİ: Marmara'yı etkilemez
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Nurcan Meral Özel, depremin, büyük Marmara depremini tetikleyeceğini düşünmediğini söyledi. Bu bölgenin her zaman hareketli olduğunu ifade eden Özel, "Burada yaşanan depremi olağanüstü bir durum olarak değerlendirmiyoruz. Tahminen artçılar 6-7 ay sürebilir" ifadelerini kullandı. Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, "Yaşanan deprem sürpriz değil, Marmara'yı da böyle direkt tetikleyip harekete geçirecek özelliği yok" şeklinde konuştu.



nbsp;40 saniyelik korku! Ege Denizi'nde 6.5 büyüklüğünde deprem

MARKET DAĞILDI
Çanakkele'nin Lapseki ilçesinde bir marketin içindeki ürünler, deprem sırasında yerlere döküldü.





VALİ MUTLU: İstanbul'la ilgili olumsuz bir şey yok

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Merkezi İstanbul dışında olduğu anlaşılan bir deprem hissettik. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun. İstanbulumuzla ilgili herhangi bir olumsuz bilgi şu ana kadar intikal etmemiştir, bilgi toplamaya devam ediyoruz. İstanbulumuz'da can mal kaybı gözükmüyor. Allah bizleri deprem ve her türlü afetten korusun" dedi. İzmir Valisi Mustafa Toprak da depremle ilgili, İzmir genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını bildirdi. Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, "Şu ana kadar ilçelerde 55, il merkezinde 50 olmak üzere 105 yaralı var. Bunlar panik yüzünden meydana gelen yaralanmalar" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...