Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şanlıurfa kehribarı taze kana kavuştu

Şanlıurfa kehribarı taze kana kavuştu

Ekonomi Haberleri

Çanakkale'de 'çini', Erzurum'da 'oltu taşı', Isparta'da 'deri aksesuar', İzmir'de 'keçe yapımı" ve Şanlıurfa'da 'kehribar...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Anadolu Sigorta işbirliği ile yürütülen "Bir Usta Bin Usta" projesi Şanlıurfalı gençlere ufuk açacak. Havalide asırlardan beri var olan kehribar taşı işlemecilerine 22 genç daha katılacak. Kursunu bitirenlere MEB tarafından sertifika sunulacak, eğer içlerinden "öğreticiliği" seçen olursa bu belge işine yarayacak. Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken "kaybolmaya yüz tutan 50 meslekten 1000 usta yetiştirmeyi hedefleyerek yola çıktık, kendimize 10 yıl süre tanıdık. Şu an beşinci yıldayız ve 400'tan fazla gence kurs vermeyi başardık. Aralarından iş bulanlar, hatta kendi işyerini kuranlar oldu. Şanlıurfalı gençlerimizin de Kehribar sanatına hız katacağına inanıyoruz" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...