'Aracınızın muayenesi pahalıya patlayabilir'

'Aracınızın muayenesi pahalıya patlayabilir'

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de araç muayenesinde yetkili olan TÜVTÜRK dışında randevu hizmeti veren bazı şirketlerin, tüketiciyi yanılttığı iddia edildi.

TÜVTÜRK Genel Müdürü Kemal Ören'in verdiği bilgiye göre, araç muayenesi için randevusunu bu şirket dışında aracılardan alanlar, ekstra ücretler ödemek durumunda kalıyor. Tüketiciler, internet araması sonrasında bir aracının web adresine girdiğinde, randevu için önce ödeme sayfasına yönlendiriliyor. Kredi kartı ile ödemesi alındıktan sonra randevu veriliyor. Bu şirketler dakikası 2 liraya varan hatlarla da randevu alıyor. Bu da sadece telefon görüşmesine dahi 20 TL ödenmesini gündeme getirebiliyor. Bunun ardından araçlar mutlaka TÜVTÜRK istasyonlarına yönlendiriliyor. Burada yeni bir ücret talep eden tüketici ise, yanlışı ancak o anda fark ediyor. Kemal Ören, "Biz 81 ilde araç muayene hizmeti veriyoruz. Aracılara bilmeden ücret ödeyen vatandaşlar, istasyonlarımızda ücret talep edildiğinde aldatıldığını anlıyor. Halbuki onlar, randevu alırken ödedikleri ücretin dışında ödeme yapmayacağını sanıyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...