Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sapanca Gölü'nü kurtarma planı hazır

Sapanca Gölü'nü kurtarma planı hazır

Ekonomi Haberleri

Bakan Veysel Eroğlu, su seviyesi her geçen gün düşen Sapanca Gölü'nü kurtarmak için neler yapılacağını açıkladı

Kocaeli ve Sakarya'nın içme suyunu karşılayan Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi, tehlike sınırına geldi, acil tedbir açıklandı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sabanca ile ilgili yeni bir eylem planı belirledi. Sapanca Gölü Koruma Eylem Planı kapsamında alınacak tedbirleri açıklayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şöyle sıraladı:
gt; Sapanca Gölü havzasında gölden, gölü besleyen dere ve kaynaklardan, yer altı suyundan yapılan tüm su çekimleri belirlenecek ve sıkı bir şekilde denetlenecek.
gt; 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren Sapanca Gölü havzasından Sakarya ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesine içme suyu ve kullanma suyu olarak tahsis edilmiş yıllık toplam 97,32 milyon m3 suyun öncelikli teminini mümkün kılacak şekilde sanayi kuruluşlarının su almalarına ancak 32.1 metre göl seviyesi üzerinden izin verilecek.
gt; Ticari maksatlı izin verilmiş su şişeleme tesislerine verilecek su tahsis miktarına bundan sonra DSİ'nin uygun görüşü ile izin verilecek.
gt; Sakarya ve Kocaeli Büyükşehir Belediyeleri, nbsp;şebekelerindeki kayıp ve kaçak oranlarını düşürmeleri, su tasarrufu sağlayacak diğer tedbir ve uygulamalarına yönelik çalışmalarla ilgili Orman ve Su Bakanlığı'na üç ayda bir bilgi verecek.
Yücel KAYAOĞLU / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...