İşte depremin bilançosu

/ Kaynak: İHA
İşte depremin bilançosu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Çanakkale Valiliği, il merkezi ve ilçelerde toplam 278 vatandaşın yaralandığı, 13'ü cami, 2'si kilise toplam 99 hasarlı bina olduğunu kaydetti.

Çanakkale Valiliği, depremle ilgili son bilançoyu açıkladı. Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, il merkezi ve ilçelerde toplam 278 vatandaşın yaralandığı, 13'ü cami, 2'si kilise toplam 99 hasarlı bina olduğu kaydedildi.

Gökçeada açıklarında dün öğlen saatlerinde meydana gelen depremin bilançosu netleşti. Çanakkale valiliği, son durumu yazılı açıklamayla bildirdi. Ege Denizi açıklarında Gökçeada ilçesi civarında 10 km derinlik ve 20 km kırılma alanında meydana gelen depremin hemen ardından Vali Ahmet Çınar başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi faaliyetine başlandığı belirtildi. 2 helikopterle havadan, diğer ekiplerce karadan tespitler yapıldı. Kurulan acil durum merkezinin, il merkezi ve ilçelerde yaşanan gelişmelere göre anında önlemler aldığı belirtilen açıklamada, 114'ü il merkezinde olmak üzere toplam 278 kişinin yaralandığı kaydedildi. 32 kişi yüksekten düşme neticesinde yaralanırken 76 kişi panik atak nedeniyle hastanelere başvurdu. İl Merkezi ve ilçelerde toplam 278 kişiden 255'i ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildi. 17 kişi yatarak tedavi gördü. 1 kişi müşahade altında tutulurken 4 kişi de başka sağlık kurumlarına sevk edildi.

Çanakkale il merkezinde, 3'ü cami toplam 49 binada hasar meydana geldi. İlçelerle birlikte ise bu sayı 99'a yükseldi. Hasar gören binalardan 13'ünü cami, 2'sini ise kiliseler oluşturdu. En çok hasar il merkezinde meydana gelirken, depremin merkez üssü Gökçeada'da 30 bina hasar gördü. Yapılan açıklamada, "Gökçeada ilçesine ön hasar tespiti için Müdürlüğümüz ve il Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden görevlendirilen 4 kişilik teknik ekip ile çadır kurmak üzere Müdürlüğümüzden 2 arama kurtarma personeli, MAY- Lidam ve AKUT' tan 15 gönüllü toplam 17 görevli Gökçeada ilçemizde görevlendirilmişlerdir. Eceabat ilçemiz ve köylerinde depremden etkilenerek evlerine girmek istemeyen vatandaşları geçici olarak barındırmak üzere 24 adet çadır kurulması için Müdürlüğümüzden 4 arama kurtarma personeli ve Acil Yardım Afet Yönetimi bölümünden 20 öğrenci olmak üzere toplam 24 kişi görevlendirilmiştir. Şu saat itibariyle çadır kurma faaliyetleri devam etmektedir" denildi. nbsp;

Hafriyat dökmek için bölgeden geçen kamyonların sürat yaptığını, bu durumun çocukları için hayati tehlike arz ettiğini söyleyen konut sakinleri, kamyonların geçtiği yolu trafiğe kapattı. Vatandaşlar, yol ortasında bir süre oturma eylemi yaptı. Uzun süre yoldan hiçbir aracı geçirmeyen vatandaşlar ile kamyoncular arasında ağız dalaşıyla başlayan tartışma kavgaya dönüştü. İhbar üzerine gelen polisler kavganın büyümesine engel oldu.

Çevre sakinleri adına açıklama yapan Yeni Kent Mahallesi Muhtarı Sinan Yalçın, şöyle konuştu: "Hafriyat kamyonları site içerisinde bulunan 100 metrelik yolu kullanıyor. Bazı kamyonlar sürat yapıyor. Kamyonlar çocukların hayatını tehlikeye atıyor. Geçen hafta iki kamyon birbirini sollamaya çalışırken, biri az daha otobüs durağına girecekti. Hızlı giden kamyonlardan dolayı sitede çocukları oynayan anne babaların yürekleri ağızlarına geliyor. Sitenin içinden geçen 100 metrelik yolun siteden çıkarılmasını istiyoruz."
Çocuklar ise, site içinde top oynadıklarını belirterek şunları söyledi: "Top oynarken topumuz sitenin içerisinden geçen yola kaçıyor. Kamyonlar çok hızlı geçiyor, bizi ezebilirler."

Bu arada eylem sırasında deprem oldu. Depreme yakalanan vatandaşlar büyük panik yaşadı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...