Necip Fazıl 110. yaşında yâd edilecek

Necip Fazıl 110. yaşında yâd edilecek

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Üstad Necip Fazıl Kısakürek, doğumunun 110. vefatının ise 31. yılı münasebeti ile Bahçelievler Belediyesi'nin organize edeceği etkinlikle anılacak.

Üstad'ın yakınında bulunmuş bir isim olan eğitimci yazar Muzaffer Doğan tarafından bir araya getirilen Necip Fazıl Kısakürek sevdalıları, 26 Mayıs Pazartesi akşamı saat 19.00'da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yapacakları konuşmalar ile üstadı yâd edecekler.
Bir döneme damgasını vuran fikirleri ile gençlerin dimağlarında çığır açan Necip Fazıl, 1934 yılına kadar sadece şair olarak tanındı ve o devirde Türk basınının merkezi olan nbsp;Bâb-ı Âli'nin önde gelen isimleri arasında yer aldı. 1934 yılında Abdülhakîm Arvâsî hazretleri ile tanıştıktan sonra büyük bir değişim yaşadı. 1943-1978 yılları arasında 512 sayı yayımlanan Büyük Doğu Dergisi yoluyla İslamcı görüşlerini kamuoyuna duyuran ve Büyük Doğu Hareketi'ne önderlik etti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...