İsrail Mescid-i Aksa'yı bölmeyi planlıyor

İsrail Mescid-i Aksa'yı bölmeyi planlıyor

DÜNYA Haberleri

İsrail'de iktidardaki Likud partisindeki Yahudi bir grup, Mescid-i Aksa'yı bölecek ve bir kısmını ele geçirecekleri kanun tasarısı için çalışmalar yapıyor.

Aksa Müessesesi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud'un Mescid-i Aksa'yı bölme planlarını ortaya çıkardı. Elde edilen bilgilere göre Likud Partisi'nin içinde yer alan ve kendilerini Minhijot Yahudit olarak adlandıran bir grup, caminin bölünmesi için Yahudi Din İşleri Başkanlığı'na başvurdu. Grubun lideri Muşih Vijlin, Mescid-i Aksa'yı bölme yönündeki kanun tasarısını İsrail yasama organı Knesset'e sunmadan önce başkanlığın fikrini almak istedi. Kararın kanun olarak kabul edilmesi yönünde çalışmalar yapan grup, İsrail hükümetinin de desteğiyle bu tasarıyı kanunlaştırmaya çalışıyor. Aksa Müessesesi yetkilileri, yaptıkları açıklamada kararın yanlış olduğunu belirterek bu durumun Mescid-i Aksa'yı açıkça tehdit ettiğini belirttiler. Kanun teklifinin detaylarını okuyan yetkililer, Mescid-i Aksa'nın açıkça İsrail hükümeti ve askerinin tehdidi altında olduğunu kaydettiler. Aksa Müessesesi yetkilileri, elde ettikleri fotoğraflarda Minhijot Yahudit grubu tarafından ele geçirilmek istenen bölgenin görüldüğünü dile getirdiler. Grubun bu bölgeye nbsp;
heykel dikmek istediği bildirildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...