Real Madrid şampiyon oldu, Lizbon'da ilkler yaşandı!

/ Kaynak: AA
Real Madrid şampiyon oldu, Lizbon'da ilkler yaşandı!

SPOR Haberleri  / AA

Şampiyonlar Ligi finalinin ikinci uzatmasında Atletico Madrid'i gole boğan İspanyolların kupa canavarı, on binlerce taraftarının önünde kupayı kucakladı

Lizbon'un ünlü Luz Stadı'nda (Işık Stadı) 60 bin 976 seyircinin önünde oynanan maç nefesleri kesen bir biçimde cereyan etti. Godin, Atletico Madrid'i 1-0 öne geçirdikten sonra Simeone'nin ekibi rakibine teslim oldu. Diego Costa da çıktıktan sonra hücum kalitesini kaybeden Atletico Madrid, Arda Turan'ın da yokluğunu iyiden iyiye hissederken, maçın tamamına yakın bölümünü mahkum oynadı.


REAL MADRİD BOĞDU
Normal sürenin bitimine 2 dakika kala Real Madrid'in son maçlarında tarih yazan Sergio Ramos'un kafa vuruşu, Real Madrid'e kupanın kulpunu getirdi, Uzatmanın ilk yarısında Atletico Madrid'in ayakta duracak hali kalmamıştı artık. Di Maria sahne aldı- Bale kupa geliyor dedi. Marcelo durun daha bitmedi dedi ve son sözü Ronaldo söyledi.


RONALDO TARİHE GECTİ
İkinci uzatmanın son bölümünde rakibine 3 gol atan Real Madrid, 4-1'lik skorla bir golcüsünü de tarihe yazdırdı. Cristiano Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde 17 golle rekora imza attı. Ancelotti'nin de teknisyenliği bu maçta ortaya çıktı. Ancelotti, maçın normal bölümünün ikinci yarısında Khedira ve Coentrao'nun yerine Isco ve Marcelo'yu alarak sonucu lehine çevirmesini bildi. İtalyan teknik adam maçtan sonraki basın toplantısında, "Kaliteli bir ekibiz demiştim. Farkı Dünya da gördü" diyerek adeta Simeone'ye meydan okudu.


ARDA TURAN'DAN BURUK KUTLAMA
Sakatlığı nedeniyle 18 kişilik kadroya giremeyen Arda Turan, maçtan sonra eşofmanları ile sahaya girerek tüm arkadaşlarını kutladı. Ancak gözyaşlarına da mani olamadı. Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz da maçı Galatasaray'ın eski yöneticisi Abdürrahim Albayrak ile birlikte izledi.


OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Maç sırasında alınan güvenlik önlemleri ise dikkat çekti. Özel TİM - Özel Komanda Birliği - Özel Güvenlik ve askerler de LUZ Stadı'nın çevresinde kuş uçurtmadı. Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Pablo Simeone ise maçtan sonra, "Savaştık. Ama o kadar yorgun düştük ki, mutlu sona iki dakika kala pes ettik" iadelerini kullandı.


HAVALİMANINDA KARŞILAMA - SABAHA KARŞI KUTLAMA
Gerek Real Madrid, gerekse Atletico Madrid, Madrid'in Barajas Havaalanı'na kısa aralıklarla indi. Yüzlerce taraftar iki takımı da daha orada bağrına bastı. Real Madrid 06.30'da on binlerce taraftarının önünde şampiyonluğu kutladı.


CÜNEYT ÇAKIR SÜREKLİ İKAZ ETTİ
Maçın dördüncü hakemi Cüneyt Çakır da, karşılaşmanın başından uzatma dakikalarına kadar iki takımın teknik sorumlularını ikaz etti. Çakır, sık sık sahada çıkan gerginliklere de müdahale ederek, maçın Hollandalı hakemi Björn Kuipers'e yardımcı oldu.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...