Real Madrid'in şampiyonluk kutlamalarında 200 kişi yaralandı

/ Kaynak: AA
Real Madrid'in şampiyonluk kutlamalarında 200 kişi yaralandı

SPOR Haberleri  / AA

UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Real Madrid'te sabaha kadar devam eden kutlamalarda 200 kişi yaralandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanan Real Madrid'te kutlamalar sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü.Kutlamalar sırasında yaklaşık 200 kişi hafif yaralandı.Final maçında Atletico Madrid'i uzatmalarda 4-1 yenerek, 12 yıllık ''Kupa 1'' hasretine son veren Real Madrid, kulüp tarihindeki 10. Şampiyonlar Ligi kupası kazanma başarısını sabaha kadar kutladı.Maçın ardından Lizbon'daki Luz Stadı'nda başlayan kutlamalar, Madrid'deki Cibeles Meydanı'nda sürdü. Özel uçakla Madrid'e geldikten sonra Santiago Bernabeu Stadı'na götürülen futbolcular ve teknik heyet, burada üstü açık otobüsle taraftarların beklediği Cibeles Meydanı'na götürüldü.Lazer gösterileriyle renklendirilen meydana gelen takım otobüsünü, binlerce taraftar "şampiyon, şampiyon" ve "evet, evet, evet, 10. kupa işte burada" tezahüratlarıyla karşıladı.
Meydandaki taraftar topluluğunu coşturan futbolcular arasında Sergio Ramos, Marcelo, Cristiano Ronaldo, Casillas isimleri ön plana çıkarken, taraftarlara hitaben konuşan takım kaptanı Casillas, "Lizbon'da, Bernabeu'da ve burada bize destek veren tüm taraftarlara çok teşekkürler. Sergio Ramos'un golünü hep birlikte sizler attınız. Çok büyüksünüz" dedi.
Ronaldo da taraftarları coşturdu. "Kelimeler yetersiz kalıyor. Real Madridçilik, tarifsiz bir şey ve bu kupaya layık" diyen Sergio Ramos ise Atletico Madrid'in, lig şampiyonu olduğunda söylediği tezahürata karşılık, "Futbolcular futbolcular.Buraya kazanmaya geldik. Kızılderililer (Atletico Madridli futbolcuların lakabı) başkenti yönetenlere teslim olsunlar" diyerek taraftarlara eşlik etti.
- Kibele'ye Ramos çıkacak
Ayrıca Arbeloa da taraftarlara "Yarın Luka'nın (Modriç) saçlarını keseceğiz" sözünü verdi. Alınan her kupanın ardından Kibele tanrıçasının üzerine çıkılarak Real Madrid'in atkısının ve bayrağının asılması ritüeli ise bu kez İker Casillas tarafından maçın kahramanı olarak gösterilen Sergio Ramos'a verildi.
Bu arada yetkililer, sabah 06.00'ya kadar süren kutlamalar sırasında yaklaşık 200 kadar Real Madridli taraftarın hafif yaralandığını, 36'sının hastanede tedavi edildiğini açıkladı.
Kutlamalara, bu akşam Santiago Bernabeu Stadı'nda devam edecek.
Kupayı kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Atletico Madrid kafilesi ise sabah karşı saat 03.30 sıralarında Madrid'e geldi. Morallerinin bozuk olduğu gözlenen futbolcular ve teknik heyet, kendilerini karşılamaya gelen yaklaşık 200 kadar taraftarın "şampiyon" şeklindeki tezahüratlarıyla biraz olsun moral buldu.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...