Arkadaşı düğüne gelemeyince onlar Soma'ya gitti

/ Kaynak: AA
Arkadaşı düğüne gelemeyince onlar Soma'ya gitti

GÜNDEM Haberleri  / AA

İzmir'de dünya evine giren Gonca-Tamer çifti, düğün töreni öncesi Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden arkadaşları Tayip Şenlik için Soma'ya gitti.

İzmir'de dünya evine giren Gonca-Tamer Görgülü çifti, düğün töreni öncesi gelinlik ve damatlıklarını giyerek Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden arkadaşları Tayip Şenlik'in mezarını ziyaret etti. nbsp;İzmir'de yaşayan Gonca-Tamer Görgülü çifti, organize ettikleri ve şakın arkadaşları maden işçisi Tayyip Şenlik'in de davetli olduğu düğünlerini Soma'da yaşanan facia sonrası iptal edemedi. Genç çift, düğün törenleri öncesi gelinlik ve damatlıklarını giyerek, madende hayatını kaybeden 22 yaşındaki arkadaşları Şenlik'in mezarına gitti.
Soma Belediye Mezarlığına, üzerinde "mutluyuz" ve "Soma'm başın sağ olsun" yazıları bulunan gelin arabasıyla gelen çift, araçtan el ele inerek Tayip Şenlik'in mezarı başında dua etti. Mezarlıktaki vatandaşlarla sohbet eden ve başsağlığı dileklerini ileten Gonca ve Tamer Görgülü çifti, üzgün olduklarını ifade etti. Gelinlik ve damatlık içindeki gençleri gören Somalılar da yanlarına giderek hem taziyelerini iletti, hem de mutluluk diledi. nbsp;Gonca Görgülü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şenlik'le çocukluk arkadaşı olduklarını anlattı. İlkokuldan liseye kadar birlikte okuduklarını belirten Görgülü, Şenlik'in üniversite öğrencisi olduğunu, olayı duyunca çok üzüldüklerini ifade etti. nbsp;
Şenlik'in ölümü nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getiren Tamer Görgülü, "Düğün tarihini daha önceden aldığımız için yapma gereği duyduk. Ama gelip arkadaşımızı da görmeden gidemedik. Düğüne davetliydi, gelecekti. İzmir'de yaşıyorum, düğün İzmir'de, arkadaşımız için İzmir'den geliyoruz. Onu ziyaret etmek için geldik. Ülkemizin başı sağ olsun" diye konuştu. nbsp;Tayip Şenlik'in ailesi, ocakta çalışan 22 yaşındaki oğullarından kazadan sonra haber alamamış, nbsp;AA'nın görüntülerinde sağ olarak görünce umutlanmıştı. Ancak Şenlik'i, televizyonlarda izledikleri AA görüntülerinde gördüklerini iddia eden ailenin umudu, 16 Mayıs'ta çıkarılan cenazesi ile son bulmuştu.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...