Depremde zarar gören o baca kontrol altına alındı

/ Kaynak: İHA
Depremde zarar gören o baca kontrol altına alındı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Depremde zarar gören Ayvalık'taki tarihi zeytinyağı fabrikasının tehdit oluşturan bacası, sabaha kadar süren çalışmalarla kontrol altına alındı.

Depremde zarar gören Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki tarihi zeytinyağı fabrikasının tehdit oluşturan bacası, sabaha kadar süren çalışmalarla tehlike arz etmeyecek hale getirildi. Yaklaşık 40 metre boyundaki tarihi bacanın depremde ciddi zarar görmesi ve her an yıkılarak, hemen altında bulunan işyerleriyle, çalışanlarına herhangi bir zarar vermemesi için Ayvalık Belediyesi tarafından yapılan girişimlerle, Balıkesir Valiliği ile Bursa Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'ndan ivedilikle izin alınmasının ardından söz konusu yıkım çalışmalarına başlandı. Bacanın yıkımı için Ayvalık Belediyesi tarafından İzmir'in Aliağa ilçesinden özel bir firmaya ait dev bir vinç getirildi ve yıkım çalışmaları sırasında, herhangi bir olumsuzluğa karşın, bir ambulans ta hazır bekletildi. Ayvalık Belediyesi bünyesindeki, zabıta ekipleri, polis, Belediye Fen İşleri ve İtfaiye ekiplerinin sıkı güvenlik tedbirleri aldığı fabrika bacasının yıkımı sırasında, dev vince bağlanan bir çelik sepet içine giren itfaiye erleri, sabahın ilk ışıklarına kadar hummalı bir şekilde yıkım çalışması yaptı.
Ayvalık Belediye Başkan Vekili Ufuk Ova'nın yanı sıra Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan yıkım çalışmalarını başından sonuna kadar denetledi. Yıkım çalışmalarının başlangıcı sırasında birçok meraklı vatandaşın çalışmaları ilgiyle izlemesi dikkatlerden kaçmazken, tarihi bacanın içindeki merdiven sistemi nedeniyle yıkım ekiplerine güçlük çıkardığı ve bu yüzden çalışmaların uzun sürdüğü kaydedildi. Dünyanın el işçiliği ile yapılan en büyük ve en uzunu olduğu söylenen tarihi bacaya ait yıkım işleminin teknik olarak son derece büyük bir risk taşımasına rağmen, başarılı ve herhangi bir olumsuzluğa mahal vermeden tamamlanması ise, bacanın etrafında buluna ikamet ve işyerlerinin sakinleri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.


YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...