100 bin kişilik temizlik eylemi

/ Kaynak: DHA
100 bin kişilik temizlik eylemi

DÜNYA Haberleri  / DHA

Kosova'nın tüm kentlerini çöplerden temizlemek amacıyla, Çevre Bakanlığının düzenlediği 'Kosova'yı Temizleyelim' kampanyasına 100 bin kişi katıldı.

Başkent Priştine'deki eyleme, Çevre Bakanı Dardan Gaşi, AAK Parti Başkanı Ramuş Haradinay, Priştine Belediye Başkanı Şpend Ahmeti ve çok sayıda milletvekili katıldı. Politikacılar halk ile birlikte Priştine'deki, Güneşli Tepe semtindeki Iliria Holding şirketinin de yer aldığı 'Beyaz Binalar' sitesinin alanında yığılmış çöpleri topladı. Çöp toplama sırasında gençler Çevre Bakanlığı'nın bu eylemini memnuniyetle karşıladı. Bir açıklama yapan Çevre Bakanı Dardan Gaşi, 3 yıldan bu yana çevre temizleme eylemini düzenlemekteyiz, bu yıl Kosova genelinde eyleme 100 bin kişin katılması bizleri daha da sevindirdi. Biz bakanlık olarak çevrenin temiz tutulması için yıl boyunca maddi destek sunduğumuz halde, kendini bilmeyen vatandaşlar, yaşadıkları ortama çöp atmaktan vazgeçmedi ve bu nedenle onlara örnek olsun diye bugün hepimiz burada çöp toplamaktayız" dedi. Gaşi, toplanacak tonlarca çöpün bir bölümünün satılacağını ve elde edilen para ile bir parkın inşasına başlanacağını ifade etti. Eyleme eşi ve 2 çocuğu ile katılan Priştine Belediye Başkanı Şpend Ahmeti, şöyle dedi:
nbsp;"Belediye Başkanı olarak ilk kez bu eyleme katılıyorum. Bir gün içinde ne Priştine'yi ne de Kosova'yı temizleyemeyiz. Bu nedenle bu tür temizleme eylemlerini yılda bir kez değil her üç ayda örgütleme konusundan Bakan Gaşi ile mutabakata vardım."
nbsp;AAK Parti Başkanı Ramuş Haradinay, çevre temizliği için seçim kampanyasını bir gün için iptal ettiğini ve bu eyleme ailece katıldığını söyledi . Haradinay , temiz bir Kosova için temiz bir Priştine için tüm parti üyelerinin de bu eyleme katıldıklarını belirtti. Sabah saatlerinde başlayan eylem sırasında toplanan çöpler, kamyonlara konuldu. Çöplerin toplanmasıyla, Priştine'deki, 'Güneşli Tepe' semtindeki 'Iliria Holding' şirketinin de yer aldığı 'Beyaz Binalar' sitesinin yeşil alanı ter temiz oldu.
DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...