Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Madencilere 'işe gelin' çağrısı geri çekildi

/ Kaynak: İHA
Madencilere 'işe gelin' çağrısı geri çekildi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Maden çağrısını geri çekiyor. Kimse bu gece servislere gitmesin. Servisler kalkmayacak" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı'yla görüşmesinin ardından madencilerle bir araya geldi. Soma Kömürleri A.Ş.'ye ait Ata ve Işıklar madenlerinde çalışan işçilere yapılan 'İşe gelin' çağrısının maden tarafından geri çekildiğini söyleyen Özel, "Teftiş kurulu başkanının göstermiş olduğu iradeyle maden çağrısını bu gece için aşmış durumdayız. Maden çağrısını geri çekiyor. Kimse bu gece servislere gitmesin. Servisler kalkmayacak. Bundan sonra yapılacak duyurular takip edilsin. Hükümetin sorumluluğunda, 'siz bir isteyin biz beş vereceğiz' diyip ertesi gün işçilerin madene götürülmesine seyirci kalmak da olmamalıdır." dedi. nbsp;

"MADENCİNİN MADENCİDEN BAŞKA DOSTU YOK" nbsp;

Özel, Çalışma Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan verilen sözlerin yerine getirilmesini beklediklerini dile getirdi. 1 Hazirana kadar işçilerin madene girmeyeceğini anlatan Özel, şöyle konuştu: "Bu belirsizliğin ortadan kalkması için Teftiş Kurulu Başkanı yarın Soma'ya gelecek. Burada zaten 8 kişilik bir ekip var ama İmbat'ı denetliyorlar. Diğer madenlere girip onlara baktıktan sonra 'Şu kadar ekiple üretimin sağlanması değil ama güvenliğin ve teftişin de sağlıklı yapılabilmesi için bir çalışma yapılabilir' denirse. Kaymakamlık da bunu ifade ettikten sonra belli bir sayıda gönüllüye ihtiyaç olabilir. Girmeyene belli bir hak kaybı olmaması gerekir. Yarın öbür gün bu işçilere maaş verilmezse verilen söz tutulmamış demektir. Ama sıkı bir takip birlik ve beraberlik gerekiyor. Görülüyor ki madencinin kendinden başka bir dostu olmadığı dün geceden beri yaşadıklarımızdan görülmüştür."

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...