Nuri Bilge Ceylan'a liderlerden tebrik yağdı

Nuri Bilge Ceylan'a liderlerden tebrik yağdı

MAGAZİN Haberleri

Devletin zirvesinden de Cannes Film Festivali'nde "Kış Uykusu" filmiyle Altın Palmiye ödülü kazanan yönetmen Nuri Bilge Ceylan'a tebrik yağdı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nuri Bilge Ceylan'a bir telgraf gönderdi ve 100. yılında Türk sinemasının çıtasını yükselten bu önemli başarıdan duyduğu memnuniyeti belirtti. Meclis Başkanı Cemil Çiçek de bir kutlama mesajı yayınladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, Ceylan ile telefonda görüştü. Erdoğan, Türk sinemasına sağladığı katkılardan dolayı Ceylan'ı kutladı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de, Nuri Bilge Ceylan'ı aradı ve filme emeği geçen herkesi tebrik etti. Cannes'da ödül adal Nuri Bilge Ceylan'ı arayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, "Yılmaz güney'in "YOL" filminden 32 yıl sonra Altın Palmiye alınması bizi gururlandırdı" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...