BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Gelenek sürüyor

Gelenek sürüyor

Oğulları Mehmet Ali ve Nurettin Beyler ise babalarının ölümünün ardından 1937 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yaparlar ve babalarinin mesleğini kaldığı yerden sürdürürler. İşte bu gelenek Udi Cemil Bey’in torunları Satvet ve eşi Fatma...



Oğulları Mehmet Ali ve Nurettin Beyler ise babalarının ölümünün ardından 1937 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yaparlar ve babalarinin mesleğini kaldığı yerden sürdürürler. İşte bu gelenek Udi Cemil Bey’in torunları Satvet ve eşi Fatma Cemiloğlu tarafından yaşatılıyor. 119 yıldan bu yana hiç değişmeyen Cemilzade ezmeleri, lokumları, akidelerinin özel tadı, hala bir sır olarak nesilden nesile korunuyor. İşletmeciliğini 1995 yılından bu yana aynı aileden Fatma Cemiloğlu’nun üstlendiği Cemilzade, Kadıköy, Selamiçeşme, Şaşkınbakkal ve Etiler’deki şubelerinde müşterilerine badem ezmesi yanı sıra lokum, akide şekeri ve fıstık ezmesi de sunuyor. Çok soylu bir geleneğin temsilcisi olan Cemilzade, özellikle ezme ve lokum denince ilk akla gelen isim. 1883’de Şehzadebaşı’ndaki küçücük bir dükkanda başlayarak kalitesinden hiç taviz vermeden üretimine devam etmiş. “Cemilzade” lokumlarının işletmecisi Fatma Cemiloğlu, kalitelerinin 119 yıldan bu yana bağlı kaldıkları gelenekleri olduğunu söylüyor. Lokumun aslında şeker, nişasta ve sudan ibaret olduğunu söyleyen Cemiloğlu, “Burada önemli olan kaynayan kazana bilginizi, kültürünüzü ve sevginizi yansıtmanızıdr. Bizim işletmemizde gelenek olarak lokumları hep aile içinden biri yapar. Yanımızda çalışan ustalar bile eşim Satvet Beyin lokum kazanının içine ne koyduğunu ve hangi ölçüleri kullanıdığını bilmezler. İnanın bunu ben dahi bilmiyorum. Bizler hala eski teknikleri kullanmaya devam ediyoruz, seri fabrika üretimi yapmıyoruz, dolayısıyla üretimimiz çok düşük.”Satvet ve eşi Fatma Cemiloğlu tarafından yaşatılıyor. 119 yıldan bu yana hiç değişmeyen Cemilzade ezmeleri, lokumları, akidelerinin özel tadı, hala bir sır olarak nesilden nesile korunuyor. İşletmeciliğini 1995 yılından bu yana aynı aileden Fatma Cemiloğlu’nun üstlendiği Cemilzade, Kadıköy, Selamiçeşme, Şaşkınbakkal ve Etiler’deki şubelerinde müşterilerine badem ezmesi yanı sıra lokum, akide şekeri ve fıstık ezmesi de sunuyor. Çok soylu bir geleneğin temsilcisi olan Cemilzade, özellikle ezme ve lokum denince ilk akla gelen isim. 1883’de Şehzadebaşı’ndaki küçücük bir dükkanda başlayarak kalitesinden hiç taviz vermeden üretimine devam etmiş. “Cemilzade” lokumlarının işletmecisi Fatma Cemiloğlu, kalitelerinin 119 yıldan bu yana bağlı kaldıkları gelenekleri olduğunu söylüyor. Lokumun aslında şeker, nişasta ve sudan ibaret olduğunu söyleyen Cemiloğlu, “Burada önemli olan kaynayan kazana bilginizi, kültürünüzü ve sevginizi yansıtmanızıdr. Bizim işletmemizde gelenek olarak lokumları hep aile içinden biri yapar. Yanımızda çalışan ustalar bile eşim Satvet Beyin lokum kazanının içine ne koyduğunu ve hangi ölçüleri kullanıdığını bilmezler. İnanın bunu ben dahi bilmiyorum. Bizler hala eski teknikleri kullanmaya devam ediyoruz, seri fabrika üretimi yapmıyoruz, dolayısıyla üretimimiz çok düşük.”
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT