Orhan Pamuk'tan AK Parti seçmenini kızdıracak sözler

Orhan Pamuk'tan AK Parti seçmenini kızdıracak sözler

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Pamuk, Hürriyet'e verdiği röportajında AK Parti seçmenini değerlendirdi. Pamuk, "Aslında o kitle dışarıdan bakıldığı kadar akılsız değil" dedi.

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, Hürriyet'e verdiği röportajında AK Parti seçmenini değerlendirdi. Pamuk, "Aslında o kitle dışarıdan bakıldığı kadar akılsız değil" dedi.

Nobel ödüllü Türk yazar Orhan Pamuk, Hürriyet gazetesine konuştu. Edebiyattan siyasete pek çok konu hakkında soruları cevaplayan Pamuk, AK Parti seçmeni hakkında "Aslında o kitle dışarıdan bakıldığı kadar akılsız değil" dedi.

"UMUTSUZ DEĞİLİM"

Çınar Oskay'ın "Hükümetin tavırlarını destekleyen ve kenetlenen kitleyi nasıl yorumluyorsunuz?" sorusu üzerine konuşan Pamuk, "Aslında o kitle dışarıdan bakıldığı kadar akılsız değil. Hükümetin otoriterlik ve yolsuzluk düzeyindeki hatalarının hepsini görüyor. Ama ekonomik büyümeden memnun ve oy veriyor diye bakıyorum. O yüzden umutsuz değilim"dedi.

ERDOĞAN SOMA'DA BAŞARISIZ OLDU

Ödülü Soma'ya adadınız. Bu çağda, Sanayi Devrimi koşullarında, köleler gibi çalıştırılıyor güzelim insanlar. Karbonmonoksit düzeyi normalin 10 katı, işçilere verilen maske 1993 yapımı çıktı... Ne hissettiriyor bunlar size?

Soma'daki facianın pek çok cephesi var. Bizde insan hayatı ucuzdur; bunu hepimiz biliriz. Bu yüzden yıllarca işkence yapılabilir; çok rahat trafik kazaları olur. "Merak etme bir şey olmaz abi" bizim milli ideolojimiz. Bu cümle, yasayla kontrolün olmadığı yerde, kapitalist yatırımcının yoksul vatandaşı pestil gibi ezdiği düzenin sloganıdır. İdare ederiz abi! Hiç birimiz görmedi mi benzin istasyonunda sigara içeni? Eğitime değil askeriyeye masraf yapılır. İş yerlerindeki koşullara dikkat edilmez. Bunun kalbinde insan hayatına saygısızlık var.

"PENDİK'TE SENEDE 300 KİŞİ ÖLÜYOR"

Bu hiç değişmez mi bizde?

Düşünce özgürlüğü olmayan, her eleştiriyi askeri darbe olarak yorumlayan bir ortamda değişmez. Çok kutuplaşma var. İşte Pendik tersanesi... Bir günde değil belki ama senede 300 kişi ölüyor orada da. Dört yıldır güya iş güvenliği sağlanacak. 12 yıldır hükümetsen, değiştirmek sana düşer. Her kötülüğü hükümet yaptı demiyorum. "Bir şey olmaz" demek geleneğimiz değil mi?

PENDİK İLE TUZLA'YI KARIŞTIRDI

Orhan Pamuk röportajında Pendik ile Tuzla tershanelerini karıştırdı. "İşte Pendik tersanesi... Bir günde değil belki ama senede 300 kişi ölüyor orada da" diyen Pamuk, aslında Tuzla Tershanesi'nde yaşananları anlatmaya çalıştı. Pamuk'un verdiği 300 sayısı da gerçeği yansıtmadı. Tuzla Tershanesi'nde son 30 yılda yaşanan kazalarda ölen işçi sayısının 150 olduğu biliniyor.

ENSONHABER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...