Trabzon'un hasır bileziği koruma altında

Trabzon'un hasır bileziği koruma altında

Ekonomi Haberleri

Düğünlerin vazgeçilmez takılarından olan dünyaca ünlü Trabzon hasır bileziğinde 'TTH' işareti olmayan ürünlerin alınması ve satılması artık suç sayılacak.

Hasır bileziklerin Trabzon'da150 yıldır yeni evlenen gelinlerin ve kadınların kollarını süslediğini belirten Trabzon Kuyumcular ve Saatçılar Odası Başkanı Ali Yazıcı, "Son dönemde Trabzon hasırında coğrafi işaret uygulaması yaptık ve bunun patentini aldık. Trabzon hasır bileziğini Trabzon Kuyumcular ve Saatçılar Odası olarak garanti altına alabilmek için coğrafi işaret uygulaması yaptık. Hasırın kilit kısmı olan bölümde TTH (Trabzon Telkariye ve Hasırı) işareti olmayan hasır bilezikleri vatandaşlarımız almasın. Yaz sezonuna giriyoruz. Düğünler başlayacak ve Türkiye genelinde hasırlarımız satılmakta. TTH işareti olan hasırları alsınlar" dedi. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...