Dünyanın ümidi onlarda! Ölümler azalacak

Dünyanın ümidi onlarda! Ölümler azalacak

DÜNYA Haberleri

ABD'li bilim adamları, Tanzanyalı çocukların doğuştan geliştirdiği "antikorların" sıtmaya karşı direnç gösterebildiğini ortaya koydu.

Afrika'nın Tanzanya ülkesinde bir grup çocuk, sıtmaya karşı doğuştan gelen bağışıklık sistemleri ile bilim insanlarının ilgi odağı oldu. Tanzanyalı çocukların daha etkili bir sıtma aşısının sırrını vücutlarında barındırıyor olduğu tahmin ediliyor. 2012 yılında 600 binin üzerinde Afrikalının ölümüne yol açtığı sıtma hastalığı yüzünden ABD'li bilim adamları yaptıkları araştırmada, Tanzanyalı çocukların doğuştan geliştirdiği "antikorların" sıtmaya karşı direnç gösterebildiğini fark etti. Araştırmaya liderlik eden Rhode Island Hastanesi Uluslararası Sağlık Araştırmaları Merkezi Başkanı Jake Kurtis, "Sanırım sıtmaya karşı kesin çözüm sağlayacak bir aşı olasılığı ile karşı karşıyayız" dedi. Sıtmanın milyonlarca yıldır sürekli evrilerek varolan bir hastalık olduğunu söyleyen Kurtis, sürekli değişen yapısı sebebiyle bu hastalıkla mücadelenin son derece zor olduğunu ifade etti. Tanzanya'daki araştırmalar ilk etapta bin çocuk üzerinde başlatıldı. Doğumlarından bir kaç yıl sonra çocuklardan ilk kan örnekleri alındı. Alınan örneklerinin yüzde 6 gibi küçük bir oranında Tanzanya'da salgın hastalık olan sıtmaya karşı doğal bağışıklık sistemi olduğu fark edildi. Sıtmaya karşı bağışıklık sistemi geliştiren çocuklardaki antikorlar, hastalık kuluçka döneminin kritik bir safhasındayken saldırıya geçiyor ve mikroskobik organizmayı hapsederek vücuda yayılmasını engelliyor. nbsp;Kobay fareler üzerinde yapılan çalışmalarda, hayatta kalma oranının 2 kat daha fazla olduğu görüldüğü belirlendi.

ANTİKOR NEDİR?
Vücuda giren herhangi bir yabancı maddeye karşı vücudun meydana getirdiği 'savunma' maddelerine antikor denir... nbsp;

AÇLIK, SEFALET, ÇARESİZLİK... nbsp;
Afrika'da, yakıcı çöl sıcağının altında; açlığın, sefaletin, susuzluğun pençesinde can çekişen çaresiz çocuklar, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...