Karpuz her derde deva

Karpuz her derde deva

SAĞLIK Haberleri

Yaz mevyelerinin vazgeçilmezlerinden olan karpuzun; alzheimer, kalp, damar, tansiyon ve felç gibi pek çok hastalığa iyi geldiği bildirildi.

Gazi Üniversitesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uslu, vücuttaki en önemli molekül olan nitrik oksitin, damarları rahatlattığını, kan basıncını düşürdüğünü, kalp krizi veya felç riskini azalttığını söyledi. Uslu, içinde L-arginine ile L-citrulline, protein ve omega-3 yönünden zengin olan gıdaların pekçok hastalığın önüne geçtiğini belirtti. "Karpuz, sarımsak, soğan, enginar (pişmiş), avokado, muz, kuru fasulye, siyah erik, ıspanak, çilek ve balık türleri vücudumuzda nitrik oksit miktarını artırır" diyen Uslu, "Böylece hemen hemen her türlü hastalıktan korunmuş oluruz. Alzheimer'dan tutunda kalp, damar hastalıklarına, tansiyon ve felç gibi pek çok hastalığın önlenmesinde faydalıdır. Böylece bu hastalıkların önüne geçmiş oluruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...