Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karsan, Hyundai'nin hafif ticarî serisini pazarlayacak

Karsan, Hyundai'nin hafif ticarî serisini pazarlayacak

Ekonomi Haberleri

Hyundai Motor Company'nin 3.5-5 ton arasında değişen yeni hafif ticarî araçlarını Karsan Otomotiv üretip satacak.

Yaklaşık 1.5 yıldır Hyundai Motor Company'nin (HMC) yeni hafif ticari araç serisinin üretimini gerçekleştiren Karsan, bu markanın Türkiye distribütörlüğünü de üstlendi. Distribütörlük anlaşması 20 Mayıs Salı günü yapılan törende, Karsan Pazarlama A.Ş. adına Murahhas Aza Murat Selek ve Genel Müdür Vançın Kitapçı ile HMC Ticari Araçlar Başkan Yardımcısı Byung Tae YEA ve Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jong Moo KIM tarafından imzalandı. Byung Tae YEA, "HMC olarak Kasım 2012'de Karsan'la üretim anlaşmasını yaptığımız yeni hafif ticari ürün ailesinin Avrupa lansmanını yakında yapacağız. Hyundai ürün kalitesi ve Karsan üretim deneyimi ile üreteceğimiz bu yeni ürünler ile nbsp;Avrupa ve Türkiye'de markamız için yeni bir segmente giriyoruz. Bu yeni ürün ailesi ile hafif ticari araç pazarında da otomobilde yakaladığımız başarıyı elde etmeyi hedefliyoruz. Karsan Pazarlama ile imzalanan distibütörlük anlaşması, iki şirket arasında güçlenen iş birliği ve güvenin göstergesi olmuştur. nbsp;Beraber Türkiye pazarında da başarılı olacağımıza inancımız tamdır."


nbsp;Karsan, Hyundai'nin hafif ticarî serisini pazarlayacak


En değerli otomobil markası
Toyota, otomobil sektöründeki birinciliğini devam ettirdi. 2014 BrandZ'ın en değerli 100 küresel marka raporunda tüm otomobil markalarını geride bırakan Toyota, bir defa daha "dünyanın en değerli otomobil markası" seçildi. Toyota'nın marka değeri de yüzde 21 artarak yaklaşık 29.6 milyar dolara yükseldi. BrandZ raporunda; dünya genelinde 80 ülke ve bölgede Toyota'nın 6 milyon adeti geçen 24 farklı hibrit modelinin satışlarındaki artışların bu başarıda büyük rol oynadığı da kaydedildi. nbsp;Toyota, gelecek 2 yıl içinde 15 yeni hibrit otomobili de pazara sunmaya hazırlanıyor. Millward Brown tarafından yapılan araştırmayla en değerli 100 global marka için 30 ülkede 2 milyon kişinin katılımlıyla elde edilen sonuçlar; BrandZ'in finansal analiz ve iş performansı sonuçlarının değerlendirilip birleştirilmesiyle ortaya çıkıyor.



nbsp;Karsan, Hyundai'nin hafif ticarî serisini pazarlayacak


Öğrencilerden 'çevre dostu' başarısı
Yeditepe Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu elektrikli araç takımı "YUEMT" ve araçları "Cereyan7-II", bu yıl Hollanda'nın Rotterdam kentinde düzenlenen "Shell Eco-marathon 2014"te dokuzuncu, kendi kategorisinde yarışan Türk takımları arasında da ikinci oldu. Elektrik enerjisiyle çalışan "Cereyan7-II"nin karbon emisyonu sıfır. Yeditepe Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akgün; "Öğrencilerimiz mekanik, elektronik ve güvenlik kategorilerinden bir seferde geçen tek Türk takımı oldu" dedi.



nbsp;Karsan, Hyundai'nin hafif ticarî serisini pazarlayacak

C3'e yenilik
Citroën C3'te tasarruf şampiyonu 1.2 litrelik benzinli motor ilk defa kullanıldı. Yeni ETG şanzımanı ve benzersiz standart özellikleri ile de Citroën C3 göz dolduruyor. Citroën C3 1.2 e-Vti ETG Cool; LED gündüz sürüş farları, standart panoramik Zenith ön camı ile rakiplerinden tasarım olarak ayrışıyor. Citroën'in tasarrufu ile dikkat çeken verimli 1.2 litrelik benzinli motorunu kullanan C3 1.2 e-Vti ETG Cool, yeni motoru ve şanzımanı dışında 16'' alüminyum alaşımlı jantları, hız sabitleme sistemi, yokuş kalkış desteği ve Stop amp;Start gibi özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Citroën C3 1.2 e-Vti ETG Cool, 44.950 TL'lik fiyatı ile satışa sunuluyor.


Koç: Yerli otoyu düşünmüyoruz
Ford Otosan'ın Yeniköy'de 206 milyon euro yatırımla hayata geçirdiği fabrikasının 22 Mayıs perşembe günü gerçekleştirilen açılış töreninde yerli otomobil çağrısını yineleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Koç Grubu'ndan cevap geldi. Koç Holding ve Ford Motor Company ortaklığı otomotiv üreticisi Ford Otosan'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, otomotiv sektöründeki yabancı ortaklarıyla sınırları çizilmiş anlaşmalara sahip olmaları sebebiyle yerli otomobil düşünmediklerini söyledi. nbsp;Koç, "Başbakanımızı Yeniköy Fabrikası'nın açılışına davet ettiğimiz görüşmede de anlattığım üzere her ne kadar fizıbıl, her ne kadar ekonomik veya en iyi fikir bile olsa; açıkça tarif edilmiş, sınırlara ve anlaşmalara sahip iki uzun vadeli ortaklığımız var. Koç Grubu olarak, anlaşmalarımız uyarınca Ford veya Fiat markalarımızı bırakarak bir başka marka oluşturma pozisyonunda değiliz" dedi.




SKODA'DAN MAYIS FIRSATLARI
Skoda Rapid Spaceback, Mayıs ayı boyunca 2.500 TL'lik indirim avantajıyla satılıyor. Bu fırsatı yakalamak isteyenler, 5 farklı güçteki motor ve iki farklı donanım paketi seçeneğiyle Rapid Spaceback'e sahip olabiliyor. 1.6 TDI dizel motor ve otomatik şanzıman özelliğiyle Türkiye pazarına özel olarak üretilip satışa sunulan SUV segmentindeki Yeni Yeti de, mayıs ayına özel 1.500 TL takas desteği ile sunuluyor.







PEUGEOT'DAN SERVİS FIRSATI
Peugeot yetkili servislerinde, bütün modeller ve ayrıca 5 yaş üzeri araçlarda Fiks Bakım Paketleri avantajlı fiyatlar ile sunuluyor. 14 Haziran'a kadar sürecek olan Peugeot Bakım Kampanyası kapsamında Fiks Menü'lerde %20'ye varan indirimler nbsp;veya nbsp;Peugeot 5 Yaş ve Üstü Fiks Menü'lerde işçilik ve KDV dahil 35 TL'den başlayan fiyatlar sizi bekliyor. Ayrıca, her 4 adet Michelin, Pirelli, Continental veya Goodyear lastik alımlarında Total'den 100 TL'lik akaryakıt çeki hediye ediliyor.


nbsp;Karsan, Hyundai'nin hafif ticarî serisini pazarlayacak


HAFTANIN OTOMOBİLİ
Toyota GT86 nbsp;
Otomatik Vites

2013 Model Fiyatı: 61.100 Avro + 1490 TL'den başlıyor


ARTILARI
Çok eğlenceli olan sürüş keyfi, dış tasarımındaki dikkat çekici ve sportif hatları. İç tasarımdaki detaylar çok başarılı, sade fakat rahat bir içi mekan var. Kaliteli malzeme kullanımı dikkat çekiyor. Arka koltukları da olan bir 'coupe', her ne kadar arka koltuklara inip binmek ve sığmak zor olsa da. En önemli özelliği arkadan itişli ve oyun oynamaya müsait bir otomobil olması. Bütün elektronikleri devre dışı bırakıp, isterseniz drift bile yapabiliyorsunuz. Otomotik vitesli nbsp;versiyonu hem drifte uygun hem de aynı zamanda trafikte rahat etmenizi sağlıyor.


EKSİLERİ
Benzinli ve yakıt tüketimi kullanım stilinizle orantılı olsa da, biraz yüksek. Yüksek süratlerde dış sesi içeriye alıyor. Çok fazla koltuk ayarlama seçeneği yok. Fiyatı özellikle de Avro'nun artışıyla yüksek. Uzun yolculukları sevenler, kalabalık aileler için zor (Ama imkansız da değil, benim rekorum 6 kişi).


Teknik özellikleri
2.0 litre, 200 beygirlik motor. 6 ileri otomatik şanzıman.


Öne çıkan rakipleri:
Peugeot RCZ, Subaru BRZ, Audi TT, Honda S 2000


BURCU ÇETİNKAYA İLE OTOMOBİL SEVDASI
SORULARINIZI, MERAK ETTİKLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN
Artık burcu.cetinkaya@tg.com.tr veya Twitter/bbcetinkaya'ya merak ettiğiniz modelleri, sektörün ileri gelenlerine iletmek istediğiniz soruları yazabilirsiniz.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...