11 Eylül Müzesi ziyaretçilere açıldı

11 Eylül Müzesi ziyaretçilere açıldı

DÜNYA Haberleri

ABD'de, Anma Günü (Memorial Day) etkinlikleri kapsamında geçen hafta ilk kez kapılarını açan 9/11 Müzesi, ziyaretçi akınına uğruyor.

ABD'de, her yıl mayıs ayının son pazartesi günü gerçekleştirilen ve savaşlarda yaşamını yitiren Amerikalıların anıldığı gün olarak bilinen ''Anma Günü'', çeşitli etkinliklerle başladı. nbsp;Etkinlikler kapsamında bu yıl ilk kez kapılarını ziyaretçilere açan, 11 Eylül saldırılarının merkezi ''9/11 Müzesi'', yoğun ilgi gördü. Saldırılarda yıkılan İkiz Kulelerden arta kalan duvar ve sütun parçalarının yanı sıra saldırıda hayatını kaybedenlerin eşyaları ile fotoğrafları, kulelere çarpan uçakların parçaları, hayatını kaybedenlerin fotoğrafları ve olay günü çekilen video ve fotoğraflar yer alıyor.
11 Eylül Müzesi ziyaretçilere açıldı

Ziyaretçilerin, yoğun güvenlik önlemi altında 24 dolar karşılığında girdiği müzede, 10 binden fazla parça, yaklaşık 23 bin fotoğraf ve 500 saatlik video arşivi ziyaretçilere gösteriliyor. Saldırıların gerçekleştiği gün yapılan telefon ve telsiz görüşmelerinin kayıtları da ziyaretçilere dinletiliyor. nbsp;Müzedeki çok sayıda güvenlik görevlisi, müzenin en ilgi çekici kısmı olan, olaya karışan uçakların parçalarının bulunduğu bölüm, saldırılarda hayatını kaybedenlerin şahsi eşyalarının bulunduğu bölüm ve saldırıları gerçekleştiren El Kaide terör örgütünün anlatıldığı bölümlerde, ziyaretçileri fotoğraf ve video çekmemeleri konusunda uyarıyor.
11 Eylül Müzesi ziyaretçilere açıldı

-Usame bin Ladin'in evinin tuğlası sergileniyor-
Müzede, ABD tarafından düzenlenen operasyonda öldürülen 11 Eylül saldırılarını gerçekleştiren El Kaide elebaşı Usame bin Ladin'in Pakistan'daki evinden getirilen ''tuğla'' parçası da sergileniyor. Ziyaretçilerin fotoğraf ve video çekmesine izin verilen parçanın başında duran bir güvenlik görevlisi, ziyaretçilere tuğla ile ilgili kısa bilgi veriyor. nbsp;Anma Günü etkinlikleri kapsamında yarın asker ve gazilerin katılacağı geçit töreni yapılacak.
11 Eylül Müzesi ziyaretçilere açıldı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...