Terim'in yüzü ak! Türkiye İrlanda'yı 2-1 mağlup etti

Terim'in yüzü ak! Türkiye İrlanda'yı 2-1 mağlup etti

SPOR Haberleri

Dün Milli Takım'la 100. resmi maçına çıkan Fatih Terim'in talebeleri Ahmet İlhan ve Tarık Çamdal'la sonuca gitti

Kosova maçına göre daha bir tecrübeli ayaklardan kuruluydu ay-yıldızlı ekibimiz. Maça da müthiş bir baskıyla başladık. Önce Mevlüt ardından da Ahmet İlhan'la iki fırsat harcadık. Sonrasında orta blokta tuhaf top kayıplarımız başladı. Kendine gelen İrlanda üzerimize de gelir oldu. Ömer 5. dakikada dikine topa hareketlenen Long'u düşürdü; hakem penaltıyı es geçti iyi ki. Kanatlara çok iyi iniyordu nbsp;İrlandalılar. Kenardan kazandıkları serbest vuruşlarda da bizim tarihi zaafiyetimiz olan 'yan top sıkıntısı' ortaya çıkıyordu bu bölümde. Ward on sekiz dışı ve solundan, yerden, cetvel gibi vurdu topa, uzak direği sıyırdı meşin yuvarlak (dk.7). 15'te soldan işte o frikiklerden biri geldi; Mcgeady ortaladı, karambolde Long vurdu Onur golü önledi, ardından O'Shea şutladı; Caner çizgiden çıkardı topu. Hemen ardından 'gol öyle değil böyle atılır' dedik adeta; 'atamayana atarlar' kaidesinin işlemesi de diyebiliriz buna. Sağdan Gökhan Gönül indi, ortaladı; Ahmet İlhan kafasını çalıştırdı: 0-1. Mcgeady sahanın bir çok yerinde beliriyordu; bizimkileri şaşırtıyordu. 27'de sağ çizgide Caner'i katladı; 36'da sol çizgide Gökhan'ı katladı iki pozisyonda da McClean'e 'al da at' dedi; bu futbolcu iki net fırsatı da kaçırdı, sağolsun. İlk yarı 1-0 üstünlüğümüzle bitti.
BİR OĞUZHAN amp;TARIK YAPIMI
İkinci yarıda gelen bol oyuncu değişiklikleri bu tip maçların da dengesini bozuyor haliyle. Eh olacak elbette, adı üzerinde hazırlık maçı bunlar. İkinci yarının ikinci bölümünde de tipik halı saha maçına döndü sahadaki futbol. Orta bloklar piknikte gezer gibi rahat geçildi. 59'da İrlanda'nın beyni Mcgeady indi on sekizimize vurdu, Caner engelledi. 62'de aynı futbolcu bir daha karıştırdı ceza alanımızı, defans güçlükle araya girdi. 75'te zeka ürünü bir gol daha bulduk. Oğuzhan öyle bir asist yaptı ki İrlanda defansında dengeler alt üst oldu; Tarık Çamdal tavana astı topu: 0-2. Ardından Gökhan'ın kaptırdığı top Walters'la buluştu; ev sahibinin tek golünü attı bu futbolcu: 1-2.

GOLLER: Ahmet İlhan (dk.17) Tarık (dk.75)Walters (dk.78)

47 yıllık sevinç
Türkiye dünkü maçtan önce İrlanda ile 12 kez karşılaşmıştı. Bu maçların 1'ini Türkiye, 5'ini İrlanda kazanmış, 6 müsabaka berabere bitmişti. İrlanda'ya karşı tek galibiyetimizi 1967'de Ankara'daki Avrupa Şampiyonası elemelerinde 2-1'le elde etmiştik. Dün alınan 2-1'lik galibiyetten sonra İrlanda'yı 47 yıl sonra tekrar yendik.

nbsp;Terim'in yüzü ak! Türkiye İrlanda'yı 2-1 mağlup etti

FATİH TERİM: nbsp;Kazanma alışkanlığı ediniyoruz
Maç sonrası alınan sonuçtan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek sözlerine başlayan A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, "Mücadelemiz güzeldi. Eksiklerimiz olabilir, vardır. Bunları gidereceğiz. Maç içinde fizik gücümüz de düştü. Ekonomik oynayarak bu problemi giderdik" dedi. Oyuncularına güvendiğini de vurgulayan Terim, "A Milli Takım'a kazanma alışkanlığını yerleştirmek en büyük amacımız" diyerek sözlerini tamamladı. EURO 2016 hazırlıklarını sürdüren A Milli Takım Avrupa ayağını tamamladı. Milliler dün gece yarısı Dublin'den Honduras ve ABD ile oynayacağı hazırlık maçları için Washington'a uçtu. Ay-yıldızlı ekibimiz 30 Mayıs'ta bu şehirde Honduras, 1 Haziran'da ise New Jersey'de ABD ile karşılaşacak.

Oğuzhan: Güzel galibiyet
Dün oynadığı sürede başarılı performansıyla göz dolduran ve Tarık'a attırdığı goldeki asistiyle parmak ısırtan Oğuzhan Özyakup maçı değerlendirirken, "Hazırlık karşılaşması da olsa galip gelmek güzel. İrlanda Cumhuriyeti karşısında takım olarak çok iyi oynadığımızı düşünüyorum" açıklaması yaptı.

Selçuk İnan 20 dakika
Maç öncesi ısınan Selçuk İnan belinde bir acı olduğunu söyledi. Buna rağmen maça on birde başlamak isteyen futbolcu 20. dakikada ağrıları artınca yerde kaldı. Selçuk saha içinde yapılan tedaviye rağmen riske edilmeyerek kenara alındı. Tecrübeli futbolcu yerini Oğuzhan Özyakub'a bırakmak zorunda kaldı.

Yalnız bırakmadılar
İrlanda-Türkiye maçına bir hazırlık karşılaşması olmasına rağmen hayli ilgi vardı. Tribünlerde 30 bin taraftar yer aldı. Rugby maçlarının da oynandığı Aviva Stadı tribünlerinde 500 de Türk taraftar vardı. Milli Takım'ı maçın başından itibaren destekleyen Türk taraftarlar gollerde büyük sevinç yaşadı. Taraftarlarımız maç sonrası da millilere büyük ilgi gösterdi. nbsp;

Soma unutulmadı
Maç öncesi Soma'daki faciada ölen madencilerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Stat hoparlöründen Soma kazasıyla ilgili kısa bir bilgi verilirken skorboarddan da Soma'da yaşanan acıyı yansıtan fotoğraflar yayınlandı. Tribünde yer alan Türk taraftarlar saygı duruşu esnasında ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdı.

A.İLHAN-TARIK SİFTAH YAPTI
A Milli Takım formasıyla 2. maçına çıkan Karabükspor'lu Ahmet İlhan ilk golünü attı. Resmi olmayan Kosova maçında da fileleri havalandıran Ahmet'in dün kaydettiği gol ay-yıldızlı forma altında resmi olarak ilk sayısı oldu. Ahmet maç sonrası, "Bu maçı hayatım boyunca unutmayacağım. Golümü yarın (bugün) 1 yaşına girecek kızıma hediye ediyorum" açıklaması yaptı. Dün ayrıca milli formayla kariyerindeki 3. maçına çıkan Osman Tarık Çamdal da A Milli Takım'daki ilk golünü kaydetti. nbsp;

ÖMER ÇETİN ENGİN



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...