Tatile çıkacaklar dikkat! Mutlaka okuyun

Tatile çıkacaklar dikkat! Mutlaka okuyun

YAŞAM Haberleri

Yeni Tüketici Kanunu 28 Mayıs'tan itibaren yürürlüğe giriyor. Kanun ile birlikte haklarınız tamamen değişecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni Tüketici Kanunu, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giriyor. Buna göre internette, reklam ve ilanda yer alan özelliğe sahip olmayan mal ve hizmetler, artık 'ayıplı' sayılacak. Bu durumda tüketici, satılan malı geri verme, ayıp oranında indirim isteme, onarılmasını isteme, değiştirme hakları yanında, tazminat isteme hakkınada sahip olacak. nbsp;


TATİL SÖZLEŞMESİNDEN DÖNÜLEBİLECEK!
Paket turlarda, önemli bazı yükümlülükler yerine getirilmemişse, tüketici sözleşmeden dönebilecek. Bu durumda vatandaş, boşa giden tatil zamanı için tazminat talep edebilecek. Tüketici taksitle satın alacağı ürün için yapılan sözleşmeyi 7 gün içinde iptal edebilecek.


14 GÜN İÇİNDE CAYMA HAKKI nbsp;
Tüketici diğer tüm sözleşmelerden ise 14 gün içinde vazgeçebilecek. nbsp;Cayma hakkı dolmadan vatandaştan hiçbir ücret ya da senet istenmeyecek. Kredi kullanan vatandaş, cayma hakkını kullanırsa, kullandığı miktarı ve faizi 30 gün içinde geri ödeyecek.


HABERTÜRK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...