Ukrayna'da sancılı seçim

Ukrayna'da sancılı seçim

DÜNYA Haberleri

Ukrayna; Avrupa yanlısı protestocuların eski devlet başkanı Viktor Yanukoviç'in Rusya'ya kaçmasından üç ay sonra sandığa gitti.

"Çikolata kralı" Petro Proşenko ile eski başbakan Yulia Timoşenko arasında geçen seçim, Rusya yanlılarının engellemesi sebebiyle sancılı geçti. Donetsk ve Luhansk bölgelerinde seçim merkezlerine saldırı yapıldı. 34 merkezden sadece 9 tanesinde oy kullanılabildi. Silahlı, maskeli ayrılıkçılar bütün okulları tek tek gezerek, sandık olup olmadığını kontrol etti. Kırım'daki Tatarların bir kısmı oy kullanmak için Herson bölgesinde sandık başına gitti. Alınan ilk sonuçlara göre, oyların yüzde 55'ini alan Proşenko, zaferini ilan etti. Seçimlerin yapıldığı gün Rusya Dışişleri Bakanı Dmitriy Medvedev ise Kırım'a ziyaret yaptı. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ziyareti "provokasyon" olarak değerlendirdi. Bu arada, ordu kuvvetleri ile ayrılıkçılar arasında çatışmaların sürdüğü Slavyansk yakınlarında Andrea Rocchelli (30) isimli İtalyan foto muhabiri, yakınlarına havan topu düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...